Close sidebar
Close sidebar

Petre Daea a intrat "în pâine" la Ministerul Agriculturii. "Dragi făuritori de hrană ai țării, mă veți regăsi la locul faptelor!"

Petre Daea este oficial noul ministru al Agriculturii, după ce a depus jurământul, vineri dimineața, la Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis. Fost ministru al Agriculturii și pe vremea premierului Viorica Dăncilă, Petre Daea s-a remarcat prin seria de gafe și discursuri bizare cu care și-a condimentat mandatul.

Sorin Negru,

Noul ministru al Agrculturii, Petre Daea, la ceremonia de investire de la Cotroceni

[Sursa foto: Presidency.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri dimineață, decretul de numire a lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc la ora 13,00, la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Ce avere are Petre Daea, noul ministru al Agriculturii?

Întoarcerea lui Petre Daea la șefia Agriculturii are loc după ce ministrul Adrian Chesnoiu s-a retras din funcţie şi s-a autosuspendat din PSD, în condiţiile în care DNA a cerut urmărirea sa penală într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Petre Daea, moment de încurcătură la învestirea de la Cotroceni

Petre Daea a depus vineri, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Noul ministru al Agriculturii, devenit celebru în urma discursurilor și replicilor bizare date de-a lungul anilor, a avut un moment delicat și la ceremonia de depunere a jurământului de la Cotroceni.

Citeste si: Petre Daea, din nou ministru al Agriculturii

Petre Daea, ajuns la vârsta de 72 de ani, a început în forță ceremonia, aproape strigând "Jur" în microfonul de la Cotroceni. La finalul jurământului, Daea și-a întrerupt închinarea amintind-și că nu a pus mâna pe Biblie, dar a depășit momentul primind indicații din partea echipei lui Klaus Iohannis.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Petre Daea, un om hotărât la Ministerul Agriculturii

[Sursa foto: Presidency.ro]

Petre Daea: "Intru imediat în dispozitivul de lucru"

La scurt timp după intrarea oficială în funcția de ministru al Agriculturii, Petre Daea a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în stilul său caracteristic, care amintește de discursurile din epoca comunistă.

"Dragi făuritori de hrană ai țării! Dragi români! Prin profesie și dăruire am fost, sunt și voi rămâne alături de dumneavoastră!", își începe Daea mesajul.  

El amintește că participarea sa la elaborarea și negocierea programului de guvernare în cadrul coaliției politice PSD-PNL-UDMR, alături de Adrian Chesnoiu, l-a determinat să accepte propunerea partidului de a reveni "în greaua misiune de ministru".

" Responsabilitatea misiunii încredințate mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru, stabilind cu toate structurile din domeniul agroalimentar tabloul activității zilnice, în așa fel încât obiectivele prevăzute în programul de guvernare să fie realizate la timp", ne anunță noul ministru.

Petre Daea, avânt patriotic pe Facebook după investirea în funcție: "Munca și buna credință ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele de care țara are nevoie". 

[Sursa foto: Presidency.ro]

"Mă veți regăsi la locul faptelor!"

Petre Daea a sugerat în mesajul de pe Facebook și care sunt prioritățile sale la Agricultură. Programul de irigații este vital și trebuie să-l realizăm folosind toate mijloacele de care dispunem, spune Daea.

El precizează că știe bine mecanismele europene de lucru, după ce "deținerea președinției Consiliului UE în anul 2019 mi-a permis să intru în intimitatea lor pentru a le folosi în interesul țării".

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Cunosc capacitatea de muncă a funcționarilor din sistem, mă bizui pe profesionalismul lor. Folosind judicios resursele putem depăși cu bine greutățile momentului. Munca și buna credință ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele de care țara are nevoie", ne asigură noul ministru, făcând un mic dezacord gramatical în tumultul emoțiilor.

"Mă veți regăsi la locul faptelor!", își încheie mesajul Petre Daea.

Petre Daea, revine în forță

Petre Daea, votat în unanimitate de conducerea PSD

Miercuri, conducerea Partidului Social Democrat a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii.

Întoarcerea lui Petre Daea la șefia Agriculturii are loc după ce ministrul Adrian Chesnoiu s-a retras din funcţie şi s-a autosuspendat din PSD, în condiţiile în care DNA a cerut urmărirea sa penală într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Misiunea lui Petre Daea la Ministerul Agriculturii nu este una ușoară, dată fiind seceta uriașă cu care se confruntă fermierii români în această perioadă, dar și contextul extern privind implicarea României în exportul grânelor din Ucraina.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI