Close sidebar
Close sidebar

Petre Daea: Din 15 octombrie incepe plata subventiilor pentru fermieri

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat sambata seara la Iasi ca incepand cu 15 octombrie va incepe plata subventiilor pentru fermieri, indemnandu-i totodata pe reprezentantii APIA sa-i sprijine pe agricultori pentru ca acestia sa nu faca multe drumuri pentru incasarea banilor.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Petre Daea a fost prezent vineri seara in comuna ieseana Letcani, la un targ agricol, el sustinand in fata agricultorilor ca de la jumatatea lunii octombrie va incepe plata subventiilor catre fermieri.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Suntem singura tara a Uniunii Europene care a incheiat procedura de depunere a cererilor pana la 15 mai. Au fost solicitari din alte tari, s-a dat de catre comisar o prelungire a termenului de depunere a cererilor. Noi le-am comunicat clar ca Romania doreste si poate sa incheie aceasta operatiune la 15 mai.

De ce? Primul motiv a fost acela ca sa putem da subventiile la timp. Doi, pentru a putea intra in control intr-o perioada rezonabila si agronomic justificata. Suntem gata de control, asa cum am stabilit, de pe data de 1 octombrie. Va spun foarte clar ca de pe data de 15 vom incepe primele plati ale subventiilor", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

El le-a spus fermierilor ca a avut discutii cu sefii APIA si ca le-a cerut sa se preocupe de platile catre agricultori, pentru ca acestia din urma sa nu faca multe drumuri pentru a insa banii.

"Agentia de Plati este o agentie care plateste, le-am spus colegilor ca atunci cand intra in institutie si se aseaza pe scaunul de lucru, indiferent in ce birou, sa se gandeasca ce plateste in ziua respectiva si cui. Anul acesta si de aici incolo, fermierii trebuie sa stie ca nu vor bate la usile institutiilor pentru a lua banii, ci vor bate o singura data pe an, atunci cand vor depune cererile", a adaugat ministrul Agriculturii.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI