Pictura lui Titian "Moment de odihnă în fuga din Egipt” a fost vândută la casa de licitații Christie's din Londra.

S-a pornit de la o estimare de 19 milioane de dolari și, în cele din urmă, a fost achiziționată la suma de 22,3 milioane de dolari- cel mai mare preț vreodată realizat la licitație pentru o lucrare a artistului din Renaștere.

Tabloul îi înfățișează pe Iisus, Fecioara Maria și Iosif odihnindu-se în drumul spre Egipt după ce au aflat că Irod, regele Iudeii, vrea să-l omoare pe copilul Hristos.

Destinul unei opere unice

Titian, al cărui nume real era Tiziano Vecellio, a realizat lucrarea în primul deceniu al secolului al XVI-lea, la începutul carierei sale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După ce a trecut prin casele diverșilor aristocrați europeni, tabloul a fost jefuit de trupele napoleoniene în timpul ocupației franceze a Vienei în 1809 și dus la Paris.

Pictura a fost returnată la Viena în 1815 și a trecut din nou prin colecții private înainte de a ajunge la John Alexander Thynne, al 4-lea marchez de Bath, în Wiltshire, Anglia.

În 1995, a fost furat din Longleat, casa descendenților lui Thynne, și a dispărut timp de șapte ani, înainte de a fi găsit într-o stație de autobuz din Londra de detectivul de artă Charles Hill.

Rezultatul licitației este "un tribut adus provenienței impecabile și frumuseții liniștite a acestei sublime capodopere timpurii a lui Titian, care este unul dintre cele mai poetice produse ale tinereții artistului”, a declarat Orlando Rock, președintele Christie’s UK.

"Această pictură a captat imaginația publicului de mai bine de jumătate de milenii și, fără îndoială, va continua să o facă”, a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si