Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Pierderi majore pentru investitorii în criptomonede. Piața trece prin cel mai mare șoc din ultimii ani

Piaţa criptomonedelor trece prin cel mai mare şoc din ultimii 4 ani. Doar în weekend au dispărut 150 de miliarde de dolari de pe această piață. Cei care se așteptau la câștiguri rapide s-au trezit rapid cu buzunarele goale. Tinerii români care se consideră investitori de cursă lungă nu disperă, chiar dacă portofelele electronice le indică valori din ce în ce mai mici.

Andreea Albu,

Pierderi majore pentru investitorii în criptomonede. Piața trece prin cel mai mare șoc din ultimii ani


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ana Maria își verifică des telefonul. Nu stă pe rețelele de socializare, ci analizează cotațiile monedelor electronice. În ultimele zile, vede doar scăderi.

Bitcoin și-a pierdut 50% din valoare

Ana Maria, investitoare în crypto:   „Sinceră să fiu, asta-i o scădere pe care am așteptat-o de mult timp. Eu când am intrat în cryptro, anul trecut, toate erau la all time high (=cel mai mare preț pe care l-a avut vreodată o monedă virtuală) și cumva am luat cantități mult mai mici. Am destule criptomonede în momentul de față, diversificarea este undeva la 20-30 de monede.”

Cea mai cunscută criptomonedă, Bitcoin, a pierdut 50% din valoare.

Citeste si: Topul celor mai valoroase monede din România. Piesa de 20 de lei din 1868 are o cota de 250.000 de euro

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Alexandra, investitoare în piața criptomonedelor:   „Știu că inițial este impactul acesta de a îți recupera banii, pentru că îți dai seama că o să pierzi, însă m-am gândit că cel mai bine îmi păstrez ce am și să-mi adaug criptomonede pe care îmi doream să le investesc demult.”

Specialiștii ne atrag atenția că astfel de investiții pot fi riscante

Estimările arată că piața cripto trece printr-o iarnă a prețurilor: dacă în noiembrie anul trecut, valoarea monedelor depășise 3 trilioane de dolari, luna aceasta, sumele au scăzut sub 1 trilion de dolari.

Citeste si: VIDEO |Tânăr de 19 ani, prins după ce a furat un ATM de criptomonede

Specialiștii atrag atenția că monedele virtuale sunt speculative, iar investițiile riscante. Așadar, amatorii de criptomonede trebuie să se documenteze riguros înainte să le cumpere.

Citeste si: Donațiile în Bitcoin către armata Ucrainei, tot mai mari după atacul Rusiei

Marius Morra, reprezentant companie de exchange:   „Au mai fost astfel de situații, cei care au cumpărat în 2018 bitcoin la 20.000, apoi a scăzut destul de mult, la 75%, dacă au avut răbdare, ulterior a crescut și de 3 ori”

Citeste si: Serghei Lavrov: „Nimeni nu plănuiește să ocupe Ucraina”. Rusia e pregătită de negocieri dacă armata ucraineană depune armele

Acum, cea mai scumpă criptomonedă de pe piață costă circa 21.000 de dolari. În noiembrie, anul trecut, moneda era cotată la 67.000 de dolari.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI