In articol:
Piftie de porc. Ingrediente:
1/2 cap de porc
2 picioare de porc
500 g carne macră de porc
2 morcovi
Citeste si: Salata boeuf. Cum o prepari ca la carte. Plus idei ingenioase de decorare
2 cepe
1 rădăcina ţelina
1 rădăcina păstârnac
2 foi dafin
10 căţei usturoi
sare
Piftie de porc. Mod de preparare:
Capul de porc şi picioarele se spala foarte bine şi se pârlesc la flacăra aragazului. Apoi se pun la fiert în apă rece, cu sare, alături de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formează şi se adaugă apoi legumele şi foile de dafin. Se lasă la fiert la foc mic aproximativ 4 ore, până ce carnea cade de pe oase.
Citeste si: Rețeta ciorbei fără apă a Ioanei Lee a făcut milioane de vizualizări pe Internet
Piftie de porc. Între timp, se pisează usturoiul. Carnea fiartă se curăţa de pe oase şi se repartizează în boluri. Zeamă în care au fiert ingredientele se strecoară şi se amesteca apoi cu usturoiul pişat. Se lasa 15 minute şi apoi se strecoară din nou şi se toarnă peste carnea din boluri.