Close sidebar
Close sidebar

Piftie de porc, rețeta Sandei Marin. Ingredientul secret pe care ea îl adăugă

„O femeie extrem de meticuloasă, care ducea la bun sfârşit orice făcea, fie că era vorba de nişte gustoase plăcinte cu vişine, de vreo treabă de croitorie sau de îngrijirea fermei de la Băneasa“, așa era descrisă Cecilia Maria Zapan, supranumita și Sanda Marin, de nepoata sa. Însă Cecilia Zapan nu era dor o gosodină desăvârşită, ci şi o femeie modernă, în pas cu timpurile, „care îşi conducea automobilul cu multă dezinvoltură“.

Alina Raducu,

Piftie de porc, rețeta Sandei Marin. Ingredientul secret pe care ea îl adăuga în piftie

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vă vom prezenta o rețetă de piftie de porc, descoperind astfel secretele Sandei Marin, din bucătărie

Piftia, este un fel de mâncare care se pregătește de obicei pentru masa de Crăciun. Se poate pregăti din carne de pui, carne de porc sau pește, în funcție de preferințele fiecăruia.

Din bogata listă de reţete din celebra Carte de Bucate a Sandei Marin, am ales să vă prezentăm modul de preparare și secretul piftiei de porc, pe care o puteți pune pe masa de Crăciun.

Care este ingredientul secret pe care ea îl adăuga în piftie, Sanda Marin?

Astfel, avem următoarele ingrediente pentru piftia de porc:

 1 kg picioare de porc,

 o jumătate căpățână de porc,

Citeste si: Doliu în lumea muzicii populare! O renumită interpretă din România s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani- kanald.ro

Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro

Citeste si: Ciprian Mega, preotul care s-a dus la Putin, acuzat că e „plantat” în BOR de Biserica Ortodoxă Rusă, a fost suspendat de Episcopie- antena3.ro

 3 l de apă,

1 căpăţână mică de usturoi sare

Mod de preparare: Piftiile se pot face din picioare şi urechi de porc şi din picioare de viţel, mai gustoase sunt cele amestecate. Se pun la fiert într-un vas cu apă rece 2 picioare de porc şi 2 de viţel, bine spălate şi curăţate. Se lasă să fiarbă descoperite la foc mic şi se ia spuma din când în când.

Se sărează. Sunt gata atunci când carnea se desface uşor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci şi se aşează carnea în farfurii. Zeama se curăţă de grăsime şi se încearcă dacă este destul de legată punând câteva picături pe o farfurioară.

Piftie de porc, rețeta Sandei Marin. Ingredientul secret pe care ea îl adăuga în piftie

Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă şi se lasă să se limpezească. Dacă nu, se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. După gust, se pune puţin usturoi pisat în zeamă înainte de a fi strecurată. Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii şi se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite, piftiile se pot răsturna, ştergând înainte fundul farfuriilor cu un şervet muiat în apă fierbinte. Așadar așa se pregătește o piftie de porc delicioasă pentru masa de Crăciun.

Citeste si: VIDEO- Se poate ține post fără să suferim de foame sau să ne îngrășăm

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI