Astfel de imagini sunt la ordinea zilei in apele elene. Barbati, femei, copii, batrani, cu totii se inghesuie pe barci improvizate, sperand la un viitor mai bun o data ajunsi in Europa. La fel ca valurile vin si tragediile. Ambarcatiunile cedeaza si disperarea ia locul sperantei. Strigatele oamenilor se aud si din vazduh, spun pilotii romani care tocmai si-au incheiat misiunea din Grecia.

"Oamenii faceau semne disperate, erau cazuti peste bordul barcii", a declarat Laurentiu Machedon, comandor.

Intr-adevar, imaginile sunt tulburatoare. Pe aceasta barca gonflabila fiecare spatiu posibil este ocupat de migranti. Sunt zeci de oameni, dar nu pentru toti au fost suficiente veste de salvare. Iar ambarcatiunea se opreste in largul marii.

"Se intampla ca baloanele barcii gonflabile sa se desumfle, practic barca incepand sa ia apa si oamenii, fiind deja in apa, sarind pe langa barca”, a adaugat comandorul Traian Carstoiu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din inaltul cerului, romanii dau alarma.

O barca a pazei de coasta elene goneste spre coordonatele indicate de ai nostri. Din fericire, aceasta este o misiune cu final fericit. Marinarii greci ajung la timp si toate vietile sunt salvate.

25 de piloti si echipaj tehnic romanesc au stat timp de trei luni deasupra apelor grecesti. 8 rotatii, aproape 300 de ore de zbor si misiuni aproape imposibile, pe timp de noapte si furtuna.

"Sentimentul este sa iti faci datoria, sa salvezi oamenii care sunt chiar in suferinta. Sa incerci sa dai tot ce poti, sa exploatezi la maximum ce iti ofera tehnic”, mai spune comandor Laurentiu Machedon.

Comandorii au avut sprijin si la nivelul marii de la colegii de la politia de frontiera, care sunt si ei parte din aceeasi misiune internationala.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si