Close sidebar
Close sidebar

Piure de cartofi. Rețeta pentru cel mai delicios piure. Secretul marilor bucătari. Două ingrdiente fac diferența

Piure de cartofi. Dacă nu mai știi ce să gătești și te-ai plictisit de rețeta clasică de piure îți propunem să o reinventezi și să încerci piure cu usturoi și busuic.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Piure de cartofi. Ușor de făcut și extrem de aromat, acest preparat este ideal și pentru copii și pentru adulți, așa că nu trebuie să eziți să-l prepari.

    Citeste si: Murături. Cum se face saramura perfectă. Secretul gospodinelor!

    Piure de cartofi. Ai nevoie de:

    – un kilogram de cartofi
    – 100 ml de lapte bătut
    – 30 grame de unt
    – 3-4 căței de usturoi
    – o jumătate de legătură de pătrunjel
    – sare și piper, după gust

    Piure de cartofi. Mod de preparare:

    Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

    Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

    Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

    Curăță și spală bine cartofii, după care taie-i sub formă de cuburi și pune-i într-o cratiță cu apă. Adaugă și un praf de sare și așteaptă să fiarbă. Cartofii vor fi bine fierți atunci când înfigi furculița în ei cu ușurință. Ulterior, adaugă laptele bătut și untul, după care pasează totul cu o ustensilă ori cu un blender.

    Citeste si: Mujdei de usturoi. Cum să îl prepari ca să fie delicios și sănătos. Trei rețete

    Pisează usturoiul și adaugă-l în piure, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt, dar și cu sare și piper, după gust. Servește-l cald, întrucât rece nu mai e atât de delicios, scrie bzi.ro.

    Ingredientul secret pe care să îl pui în cartofii prăjiţi. Doar adevărații chefi îl ştiu

    Cartofii prăjiţi sunt delicioşi şi, în ciuda tuturor avertismentelor legate de calorii şi grăsimi, din când în când ne putem răsfăţa cu câte o porţie. 

    Cei mai buni cartofi prăjiţi sunt cei care sunt trecuţi de două ori prin tratamentul termic. Prima dată trebuie prăjiţi la temperatură mică, apoi scoşi şi puşi pe un şervet de hârtie ca să se absorbă tot uleiul.

    După ce se răcesc puţin, se pun din nou în ulei foarte încins pentru a deveni crocanţi.

    Citeste si: Pulpe de pui la cuptor. Cea mai bună rețetă. Ingredientul secret care le face fragede

    Modul de preparare este simplu. Mai întâi se curăţă şi se spală cartofii. Apoi se taie, iar aceasta este partea cea mai importantă. Cea mai bună metodă de a-i tăia este cu ajutorul unei mandoline, dar dacă nu aveţi tăiaţi-i în felii cu grosimea de maximum un centimetru. Fiecare felie se taie apoi în bastonaşe.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI