Close sidebar
Close sidebar

Plante medicinale cu efect antidepresiv de trei ori mai puternic decat pastilele

Astenia nervoasa, caracteristica în general efortului intelectual, este asociata de cele mai multe ori cu lipsa poftei de mâncare, nevroza gastrica, colita, diaree care alterneaza cu constipatia, dar si epuizarea fizica s nervoasa.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Plante medicinale cu efect antidepresiv de trei ori mai puternic decât pastilele
Astenia nervoasa, caracteristica în general efortului intelectual, este asociata de cele mai multe ori cu lipsa poftei de mâncare, nevroza gastrica, colita, diaree care alterneaza cu constipatia, dar si epuizarea fizica s nervoasa. Procesele mintale se desfasora cu un efort suplimentar, iar oboseala devine o stare permanenta. Specialistii spun ca nu întotdeuna este vorba despre cauze ca si efortul intelectual intens, ci uneori poate fi vorba despre conditiile în care are loc activitatea intelectuala, respectiv zgomot, conditii de stres etc. Ca si în multe alte afectiuni, stresul este un factor extrem de important. Biologul profesor Maria Pop arata în cartea sa ”Terapia cu plante meicinale  suplimente alimentare” ca plantele medicinale pot fi de un real folos în aceste afectiuni si enumera câteva dintre acestea: tictura de obligeana, tinctura de gentiana, tinctura de talpa-gâstei, tinctura de angelica. ”Din aceste tincturi, fie separat, fie combinate, se iau câte 20 de picaturi, de trei ori pe zi, înaintea meselor”, arata biologul.
De asemenea mai arata ea, gingko biloba are proprietati energizante si de îmbunatatire a circulatiei cerebrale, fiind recomandat în circulatia periferica slaba. Despre astenie, ea mai arata ca este o avitaminoza peste care intervine un factor declansator cu ar fi diferentele mari de temperatura în perioada de trecere de la un anotimp la altul, sau intoxicati ori boli infectioae. De asemenea, suprasolicitarea fizica sau intelectual poate declansa astenia care se manifesta prin stari de oboseala, inomniim apatie, nervozitate etc.
Depresia este descrisa de biolog ca si ”o tulburare a starii afective, care duce la tristete sau pierderea sperantei de viata pentru o perioada îndelungata de timp”. Se poate manifesta diferit de la o persoana la alta si are diferite cauze, însa terapia cu plante poate fi si în aceste situatii de mare ajutor. ”Se recomanda plante sedative, tonifiante, antidepresive si antispastice”, arata Maria Pop în cartea sa. Papadia este una din cele mai populare plante ce se poate folosi în acest caz, sub forma de salata, primavara, asociata cu frunze si muguri de primavara si ”miere” de papadie.
”Aceasta reprezinta o combinatie protectoare împotriva dezechilibrelor psihice si glandulare si revigoranta a întregului organism”, mai arata autoarea. De asemenea, sunatoarea este descrisa ca o planta de mare efect în tratarea asteniei si depresiei. ”Este antidepresiva prin continutul în hipercina care inhiba monoaminooxidaza, care inhiba, la rândul ei serotonina. Preparatele de sunatoare sunt de trei ori mai puternice antidepresive decât medicamentele de sinteza”, afirma autoarea în cartea sa. Talpa gâstei este o alta planta sedativa generala, mult mai puternica decât valeriana, dupa cum mai afirma biologul, si nu dimineaza reflexele, putând fi folosit si de conducatorii auto.
”Se recomanda în nevrozele cardiace, insomnii, astenii nervoase, stres, hipertiroidie, anxietate etc”. Profesorul biolog mai recomanda combinatii precum: fruct de maces, fructe de fenicul, fructe de anason, menta,  infuzie dintr-o lingurita de amestec de plante la 200 ml de apa. ”Se beau doua ceaiuri pe zi, unul între mese si unul seara, în cura de 21 de zile”, mai arata ea. Pentru depresie, ea recomanda în cartea a o combinatie de plante precum: sunatoarea, galbenele, roinita, cicoare, menta, paducel, urzica, armurariu, papadie. ”Se beau câe trei ceaiuri pe zi, în cura de 40 de zile”, mai arata ea.

Procesele mintale se desfasora cu un efort suplimentar, iar oboseala devine o stare permanenta. Specialistii spun ca nu întotdeuna este vorba despre cauze ca si efortul intelectual intens, ci uneori poate fi vorba despre conditiile în care are loc activitatea intelectuala, respectiv zgomot, conditii de stres etc.

Ca si în multe alte afectiuni, stresul este un factor extrem de important. Biologul profesor Maria Pop arata în cartea sa ”Terapia cu plante meicinale  suplimente alimentare” ca plantele medicinale pot fi de un real folos în aceste afectiuni si enumera câteva dintre acestea: tictura de obligeana, tinctura de gentiana, tinctura de talpa-gâstei, tinctura de angelica.

”Din aceste tincturi, fie separat, fie combinate, se iau câte 20 de picaturi, de trei ori pe zi, înaintea meselor”, arata biologul. De asemenea mai arata ea, gingko biloba are proprietati energizante si de îmbunatatire a circulatiei cerebrale, fiind recomandat în circulatia periferica slaba.

Despre astenie, ea mai arata ca este o avitaminoza peste care intervine un factor declansator cu ar fi diferentele mari de temperatura în perioada de trecere de la un anotimp la altul, sau intoxicati ori boli infectioae. De asemenea, suprasolicitarea fizica sau intelectual poate declansa astenia care se manifesta prin stari de oboseala, inomniim apatie, nervozitate etc. Depresia este descrisa de biolog ca si ”o tulburare a starii afective, care duce la tristete sau pierderea sperantei de viata pentru o perioada îndelungata de timp”.

Se poate manifesta diferit de la o persoana la alta si are diferite cauze, însa terapia cu plante poate fi si în aceste situatii de mare ajutor.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

”Se recomanda plante sedative, tonifiante, antidepresive si antispastice”, arata Maria Pop în cartea sa. Papadia este una din cele mai populare plante ce se poate folosi în acest caz, sub forma de salata, primavara, asociata cu frunze si muguri de primavara si ”miere” de papadie.

”Aceasta reprezinta o combinatie protectoare împotriva dezechilibrelor psihice si glandulare si revigoranta a întregului organism”, mai arata autoarea.

De asemenea, sunatoarea este descrisa ca o planta de mare efect în tratarea asteniei si depresiei.

”Este antidepresiva prin continutul în hipercina care inhiba monoaminooxidaza, care inhiba, la rândul ei serotonina. Preparatele de sunatoare sunt de trei ori mai puternice antidepresive decât medicamentele de sinteza”, afirma autoarea în cartea sa. Talpa gâstei este o alta planta sedativa generala, mult mai puternica decât valeriana, dupa cum mai afirma biologul, si nu dimineaza reflexele, putând fi folosit si de conducatorii auto.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

”Se recomanda în nevrozele cardiace, insomnii, astenii nervoase, stres, hipertiroidie, anxietate etc”. Profesorul biolog mai recomanda combinatii precum: fruct de maces, fructe de fenicul, fructe de anason, menta,  infuzie dintr-o lingurita de amestec de plante la 200 ml de apa.

”Se beau doua ceaiuri pe zi, unul între mese si unul seara, în cura de 21 de zile”, mai arata ea. Pentru depresie, ea recomanda în cartea a o combinatie de plante precum: sunatoarea, galbenele, roinita, cicoare, menta, paducel, urzica, armurariu, papadie. ”Se beau câe trei ceaiuri pe zi, în cura de 40 de zile”, mai arata ea.

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI