Close sidebar
Close sidebar

Pokemonii au fost interzisi in Arabia Saudita! Religia islamica respinge teoria evolutiei, pe baza careia sunt construite personajele din joc!

Arabia Saudita a interzis jocul Pokemon Go, care a innebunit intreaga planeta.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Personajele din jocul Pokemon Go evolueaza, fiind construite pe baza teoriei lui Charles Darwin, respinsa de religia islamica. Mai exact, cea mai importanta autoritate clerica a Arabiei Saudita a reinstaurat o fatwa (un fel de decret religios) din 2001, care interzicea vechiul joc Pokemon, lansat de Nintendo in 1996, scrie The Guardian, citat de ziare.com. Autoritatile au luat aceasta decizie dupa ce au primit mai multe sesizari din partea populatiei. Desi noul Pokemon Go nu este disponibil in tara ultra-conservatoare, multi sauditi l-au descarcat ilegal si au plecat la vanatoare de monstruleti.


Cum oficialii nu sunt de acord cu acest joc, au decis sa reintroduca fatwa veche de 15 ani, care, pe langa faptul ca respinge teoria evolutionista dupa care este conceput jocul Pokemon, la vremea cand a fost emisa sustinea ca acesta contine simboluri ale unor religii sau organizatii „deviante”, cum ar fi zionismul international, francmasoneria, crucile crestine si religia traditionala a Japoniei, sintoismul.
Arabia Saudita nu este prima tara care interzice Pokemon Go. Autoritatile din Indonezia au luat aceeasi masura, dupa ce politistii au retinut un francez care a intrat intr-o baza militara in timp ce vana pokemoni.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI