Close sidebar
Close sidebar

Polițistul din Constanța care refuză să îi amendeze pe cei care nu poartă maștile recomandate de autorități: „Nu am pregătire de specialitate”

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a afirmat pe o rețea de socializare că refuză să verifice și să aplice sancțiuni celor care nu poartă mască pe stradă, după ce aceasta a redevenit obligatorie.

Madalina Grigore,

Un polițist din Constanța a anunțat pe o rețea de socializare că nu va aplica sancțiuni pentru persoanele care nu poartă măștile recomandate de autorități.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Eu unul indiferent de orice dispoziție dată de șefii ierarhici nu voi controla și nu voi sancționa nici un cetățean român privind autenticitatea măștii purtate. NU am pregătire de specialitate, nu există bază legală în fișa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a scris polițistul care de fapt este agent șef principal de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Citeste si: VIDEO| Tragedia care a împins o întreagă familie din Călărași la sinucidere. Drama singurul supraviețuitor: bărbatul suferă de cancer, însă refuză tratamentul

Anchetă internă la Poliția Constanța 

„La data de 10 ianuarie a.c., la nivelul instituției noastre au fost demarate verificări prin Biroul Control Intern”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a precizat în urmă cu câteva zile că cei care poartă măști din materiale textile să fie amendați cu 2.500 de lei. 

Întrebat despre cum vor verifica agenții măștile și care sunt indicațiile pentru aceștia, ministrul Lucian Bode a răspuns: „nu este nevoie de indicații, ci de lege”.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Citeste si: Un tânăr de 17 ani din Vâlcea este cercetat penal după ce ar fi tras cu un pistol spre un alt adolescent

Ce a spus ministrul de Interne

„Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Sindicatul Europol a examinat „prevederile lipsite de claritate și de logică” și i-a îndemnat pe polițiști să refuze controlarea măștilor de protecție, mai exact materialul din care acestea sunt confecționate.

„Pe toată durata pandemiei, profesia de polițist a fost cea mai versatilă. De la intenția ministrului Vela de a împărți Lumina sfântă de către polițiști, identificarea și transportarea celor care sunt surprinși în afara locuinței unde trebuiau să fie carantinați și până la noile sarcini de a verifica măștile de protecție, ne așteptăm ca, în curând, guvernanții să îi pună pe polițiști să efectueze teste PCR, să consulte persoane care prezintă simptome sau, de ce nu, să efectueze operații pe creier acolo unde nu există chirurgi. Viitorul ne aparține!”, au spus reprezentanții Europol.

Din 8 ianuarie purtarea măștii a devenit obligatorie, sunt acceptate doar cele de tip medical sau FFP2, care să acopere nasul și gura. Măștile sunt obligatorii în toate spațiile, iar măștile din material textil nu mai sunt acceptate.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Citeste si: În timp ce trebuia să fie în arest la domiciliu, un tânăr a fost prins în timp ce conducea beat o mașină

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI