Agenția de securitate poloneză a arestat un jucător profesionist rus de hochei pe gheață, acesta fiind suspectat de „spionaj”, a anunțat vineri Varșovia.

Citește și: VIDEO. Desenul lui Vladimir Putin care i-a făcut pe psihologi să dea un verdict îngrijorător

Agenția de Securitate Internă (ABW) l-a arestat pe cetățeanul rus suspectat de spionaj în regiunea Silezia, în sudul Poloniei, pe 11 iunie, în urma unei investigații asupra unui grup de spioni care operează în țară, a declarat Varșovia într-un comunicat citat de Anadolu.

Hocheistul este suspectat, la fel ca alte 13 persoane reținute sub aceleași acuzații, de colaborare cu forțele speciale ruse, se susține în comunicat.

Citește și: Primul general rus "decapitat" de Putin după rebeliunea militară eșuată. Ce a pățit „Generalul Armaghedon”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Probele strânse în cursul anchetei confirmă implicarea și participarea sa activă în îndeplinirea sarcinilor care i-au fost încredințate”, au adăugat oficialii polonezi.

Hocheistul rus, parte dintre-un grup de spioni?

„Întregul grup a fost folosit de ruși pentru a desfășura activități de informații, inclusiv monitorizarea căilor ferate, precum și pentru a răspândi propagandă împotriva NATO, Poloniei și politicii guvernului polonez”, se spune în declarația citată de agenția de presă.

Nu se cunosc detalii despre identitatea sa, dar este vorba de un jucător profesionist al primei ligi de hochei care se află în țară din octombrie 2021, cu patru luni înainte de începerea războiului Rusie împotriva Ucrainei.

hochei rusia

Liderul rus, Vladimir Putin, pasionat de hochei

[Sursa foto: Twitter]

Pe 13 iunie, un tribunal polonez l-a condamnat pe bărbat la trei luni de închisoare, se arată în comunicat.

Pe teritoriul polonez, el ar fi îndeplinit sarcini „în beneficiul agențiilor de informații străine”, inclusiv în recunoașterea infrastructurii critice în mai multe voievodate (diviziuni administrative din Polonia), se spune în comunicat.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Procurorul l-a acuzat pe hocheist că este membru al unui grup infracțional organizat și lucrează pentru servicii de informații străine, infracțiune pedepsită cu până la 10 ani de închisoare dacă se dovedește a fi adevărată.

Rusia, protest împotriva arestării hocheistului

Între timp, Rusia a „protestat ferm” împotriva arestării cetățeanului său în Polonia și a cerut o explicație de la Varșovia.

Ambasada Rusiei la Varșovia investighează circumstanțele incidentului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, potrivit agenției de presă de stat ruse TASS, adăugând că toată asistența necesară va fi acordată jucătorului de hochei rus acuzat de spionaj.

"Potrivit procurorului polonez, acesta este cel de-al 14-lea caz de arestare a unor cetăţeni ruşi. Ne exprimăm protestul ferm către Varşovia. Cerem explicaţii cuprinzătoare imediate", a declarat-o oficialul de la Moscova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si