Close sidebar
Close sidebar

Poluarea provocata de resturile de plastic ar putea deveni istorie. Savantii au descoperit o enzima care se hraneste cu ele!

Poluarea provocată de resturile de plastic ar putea sa dispară în numai câteva zile. Asta graţie unor savanţi de renume mondial, care au produs o enzimă ce se hrăneşte cu resturile din plastic. O reala problema este si in tara noastra, care incepe sa fie acoperita de tone de deseuri.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aceste imagini filmate de un scafandru sunt dovada clara ca apele oceanelor sunt pline de gunoaie.  In combaterea acestui fenomen ingrijorator vin cercetatori de la 5 centre universitare din lume, care au creat o molecula ce se hraneste cu PET-uri si ambalaje. Practic, aceasta enzima-mutant, modificata in laborator, ar putea face sa dispara in doar cateva zile cantitati insemnate de plastic din apa.

In contact cu apa, enzima declanseaza un poces chimic in urma caruia plasticul incepe sa se descompuna. Insa procedeul trebuie sa aiba loc departe de mare,  intr-un mediu controlat. De ce? Ne explica specialistii.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

"Ar functiona doar intr un mediu controlat, acolo unde stim foarte clar ca nu se poate raspandi in mediu provocand dezechilibre  pe care noi sa nici nu le putem constientiza", spune Mihaela Candea, specialis ONG Mare Nostrum.

Cu alte cuvinte, ar trebui mai intai sa culegem plasticul si ambalajele din mari si oceane, si sa le punem in bazine speciale.
Abia apoi, enzima se poate infrupta din PET-uri si gunoaie, dizolvandu-le.

Pentru a trage un semnal de alarma, o organizatie din Filipine a reconstituit, pe plaja, stomacul unei balene esuate, pe care l-a umplut cu gunoaie din plastic gasite in apa. Asa ajung sa moara sute de mamifere in fiecare an.

Noi, oamenii, am transformat marea,  plaja si oceanul in gropi de gunoaie. Speram ca omenii de stiinta vor gasi si o solutie care sa dizolve ignoranta noastra.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI