O familie de români au avut parte de o surpriză înainte de a sacrifica porcul pentru Crăciun. Mai mulți jandarmi au salvat animalul după ce și-au dat seama ce intenție aveau oamenii. Imaginile cu „Ghiță” au devenit virale, iar oamenii s-au amuzat în comentarii pe seama situației.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre tăiatul porcului. Iată ce reguli trebuie să respecți pentru a nu primi amendă

Grupul de români se pregătise să taie porcul, însă a rămas fără el. Românii sunt stabiliți în Franța și deși se află departe de casă vor să ducă tradiția mai departe. Ei au luat un porc să-l taie, însă pregătirile lor de sărbători sunt puse sub semnul întrebării. Oamenii au rămas surprinși când au observat că porcul este salvat de la sacrificare de jandarmii francezi.

Românii care au rămas fără porc de Crăciun

Porcul românilor a fost preluat din mâinile lor și dus la secție, iar imaginile au fost publicate pe Tik Tok. Echipajul de jandarmi a intervenit atunci când și-au dat seama ce urmează să facă oamenii, chiar dacă aceasta este o tradiție populară în România. În Franța însă, tăierea porcului este interzisă, de aici și reacția oamenilor legii.

Citește și: Cât costă un porc în 2022? Prețuri pentru carnea destinată mesei de Crăciun

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Imagini cu „Ghiță” spre secția de poliție au fost publicate pe TikTok. Internauții au făcut haz de necaz și s-au amuzat în comentarii pe seama situației Românilor din Franța, cărora le-au fost stricate planurile de sărbători.

„A fugit din supermarket. Îl duc înapoi”, ”L-au prins beat la volan”, au scris oamenii din mediul online în comentarii.

Citește și: Porcul care face furori pe internet

Sacrificarea porcului înainte de sărbători se face conform unor reguli, anul acesta, în România. Oamenii care vor trece cu vederea lucrurile impuse de autorități, vor risca să primească amendă. Așadar, sacrificarea porcului este legală dacă se folosește un pistol cu glonț captiv, î se aplică o lovitură care să îi provoace pierderea cunoștinței realizată cu un instrument mecanic, care să provoace doar o presiune a craniului fără ca acesta să fie fracturat.

Citește și: Obiceiuri și tradiții de Crăciun în Moldova. Mămăliga are un rol special

Pe lângă acestea, este permis să se folosească expunerea la dioxid de carbon și electronarcoza. Mai mult, este necesar ca medicul veterinar să verifice carnea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si