Românii au primit un avertisment din partea Poștei Române cu privire la un nou val de acțiuni de phishing. Mai exact, în acest caz se folosește numele companiei, prin intermediul SMS-urilor trimise de infractorii cibernetici, care atentează la conturile și la datele personale ale utilizatorilor de internet. 

Victimele sunt alese întâmplător, unele pot fi clienți ai companiei, iar altele nu, potrivit unui comunicat al Poștei Române.

Cum procedează infractorii în acest caz?

În astfel de situații, infractorii trimit un SMS, de pe un număr de telefon din România. Destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să primească un colet, însă adresa este incorectă, sau informațiile personale sunt incomplete.

O nouă metodă de înșelătorie vizează românii

O nouă metodă de înșelătorie vizează românii

[Sursa foto: PixaBay]

Ulterior, destinatarului i se pune un link la dispoziție. Acesta este îndemnat să îl copieze în browser, iar ulterior să îl deschidă. În momentul în care acest link este accesat, i se cere să completeze cu date personale, de la adresă și până la cont bancar (număr de card, data expirării, titular card, codul de siguranță).

În cazul în care utilizatorul oferă datele contului bancar, banii îi sunt sustrași rapid de pe card. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Escrocherie cu rezervările cazărilor pentru sărbători. Noua metodă prin care hackerii ne pot goli conturile

"În ciuda tuturor acestor acțiuni de phishing, îi asigurăm pe cei care pot deveni ținta unor astfel de acțiuni că Poșta Română este foarte riguroasă în ceea ce privește datele cu caracter personal ale clienților ei.

De asemenea, Compania a activat un sistem complex de protecție a acestora, pe care îl folosește cu succes.

Acesta este parte din strategia noastră de digitalizare integrală a infrastructurii și a serviciilor", a precizat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

Cum își pot da seama clienții că sunt ținta unui atac?

Clienții pot realiza faptul că sunt ținta unui atac, dacă mesajul are anumite greșeli gramaticale sau de topică. De asemenea, exprimarea este evazivă, iar linkul spre accesare pare unul neobișnuit sau prezintă suspiciuni.

Citește și: Poșta Română trage un semnal de alarmă despre o nouă metodă de înșelătorie pe internet: „Nu vindem colete nerevendicate pe Facebook”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"În primul rând, nu acționați impulsiv. Citiți de mai multe orice mesaj care vă ridică suspiciuni, Nu deschideți acel mesaj și îl marcați ca spam, Nu accesați link-ul, Faceți sesizare la DSNC", sunt recomandările pentru cei care primesc astfel de mesaje.

Clienții trebuie să știe faptul că reprezentanții Poștei Române nu solicită clienților furnizarea datelor cu caracter personal, informații bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici realizarea de plăţi online ale unor taxe vamale, potrivit Antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si