A început distribuirea cardurilor de energie  în București și în alte șase județe. Beneficiarii acestor carduri sunt cei cu venituri sub 2.000 de lei. Cardurile ajung goale la destinatari, iar pe 20 februarie vor fi încărcate cu 700 de lei. Cu banii aceștia, patru milioane de români vor putea plăti gazele, electricitatea sau întreținerea. Mulţi nu ştiu, însă, cum să le folosească- încă o campanie de informare nereuşită.

Citește și: VIDEO- Sute de persoane cu handicap au stat în frig la Galați pentru a primi ajutoarele de la UE

În jur de 2.000 de poştaşi au început să distribuie cardurile de energie în judeţele Bihor, Alba, Argeș, Ilfov, Teleorman, Bacău şi în Capitală. În următoarele zile, vor ajunge şi la românii cu venituri mici din celelalte zone.

Povestea Gheorghiței Trandafir

Bătrâna, în vârstă de 73 de ani, trebuie să se descurce cu o pensie mică pentru a acoperi plata facturilor, dar și a cheltuielilor casnice.

Citește și: Carduri energie 2023. Ce valoare are ajutorul din partea statului pentru plata facturilor la energie?

În cazul în care cardul nu ajunge la beneficiari, aceştia pot cere informaţii la numărul de call center 031 99 66.

Mulţi pensionari nu au mai aşteptat să le aducă poştaşul cardul. S-au dus la oficiile poştale cum s-au deschis. La fel şi Gheorghiţa Trandafir. Are 73 de ani şi trăieşte în Buftea, lângă Bucureşti, dintr-o pensie de 1.200 de lei. Facturile îi iau cel puţin jumătate din ea, arată observatornews.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„La curent 2 milioane și ceva. Întreținerea vreo 4-5. E mult.”, spune Gheorghița Trandafir.

Cu noile carduri, cei cu venituri mici pot achita facturile la electricitate, încălzirea din sistemul centralizat, buteliile cu gaz, lemne, păcură şi peleți. Pentru a face o plată, este nevoie de cardul de energie, actul de identitate şi factura. Există trei modalităţi: la oficiile poştale, la domiciliul beneficiarului, cu ajutorul unor cititoare optice, şi online.

Citește și: Provocarea cardurilor pentru energie

„Va exista un meniu special dedicat acestei operațiuni pe site-ul poștei române, beneficiarii cardurilor vor putea accesa acel link, vor completă câteva date personale inclusiv nr cardului, vor încarcă cele 3 documente: act de identitate, factură, card de energie și după aceea vor trimite informațiile către noi iar noi în sistemele noastre vom procesa plata.”, a declarat Valentin Ștefan, directorul Poștei Române.

Statul nu ştie, însă, unde locuiesc 550 de mii de potenţiali beneficiari ai ajutoarelor pentru încălzire.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Marcel Boloş, ministru investiţii europene: „După ce se validează situația locativă și se interoghează bazele de date de la finanțe, se emite cardul fără niciun fel de problema.”

Citește și: A început distribuirea cardurilor de energie. Până la finalul lunii, toate cardurile vor fi distribuite

Cu noile carduri, se vor putea plăti facturi la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat, butelie, lemne de foc, păcură şi peleți. Pentru a putea face o plată, va fi nevoie de mai multe documente: cardul de energie, actul de identitate şi factura curentă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si