Close sidebar
Close sidebar

Povestea bisericii cu 33 de trepte din Bucuresti! Biserica Bucur Ciobanu se spune ca a fost cladita chiar de “Bucur Ciobanul”

Biserica Bucur Ciobanu se spune ca a fost cladita chiar de “Bucur Ciobanul”, intemeietorul Bucurestiului. Povestea ei este insa invaluita in mister.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Intr-unul din pliantele informative ale Capitalei, biserica este prezentata astfel: “Intre Piata Unirii si Pasajul Marasesti pe strada “Radu Voda”, la numarul 33, 33 de trepte ne amintesc de tot atatia ani la care Mantuitorul Hristos a fost rastignit,a inviat si S-a inaltat la ceruri. Sunt trepte ce ne poarta spre una dintre cele mai mici, dar totodata mai reprezentative biserici din urbea noastra: Biserica “Bucur Ciobanul”.

Bisericuta aflata in apropierea Pietei Unirii a fost refacuta si reconsolidata de mai multe ori in decursul anilor. Duminica aceasta, biserica va fi resfintita, dupa ample lucrari de consolidare si de restaurare, care au durat cativa ani.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini șocante din camera de hotel de unde s-a aruncat pe geam Liam Payne. Artistul a spart totul, masa era plină de droguri- antena3.ro

Despre scarile de la intrarea in biserica a vorbit pentru Trinitas chiar preotul paroh. “Cu prilejul lucrarilor de inlocuire a lespezilor de piatra ale scarii centrale (la aproximativ 2 metri sub cota 0), pe colina bisericii noastre a fost descoperita o scara formata din 3 trepte de piatra. Consideram ca treptele descoperite acum pot fi ale unei biserici din 1416, biserica ce a fost construita cu 2 metri mai jos decat biserica actuala”.

Sursa foto: Ziarul Lumina

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI