"Le-am oferit la cererea lor niște produse, în vederea obținerii unor examene. Le-am dat un porc, le-am dat 100 de kg de varză, brânză, pește și multe altele ce dânșii solicitau. Mi-au cerut trei baloți de paie, ca să-și pârlească porcul."

S-a întâmplat la Constanța, unde procurorii anticorupție trebuie să rescrie povestea porcului penal, folosit pe post de mită contra unei note mari.

Bărbatul recunoaște că a dat mită

Omul recunoaște că a dat inspectorilor școlari “mită-n bucate”, pentru ca soția sa să aibă parte de o notă onorabilă pentru ocuparea unui loc la catedră.       

S-a cerut, s-a dat și, pentru că nu s-a rezolvat, s-a ajuns aici!

Cu un coș cu de ale gurii la purtător ne dăm întâlnire cu domnul Ionuț Leontin Ivana. Omul e foc și pară că s-a ajuns aici -  visa să-și vadă soția învățătoare și pentru asta ar fi făcut orice. Numai că s-a trezit păcălit de inspectorii școlari.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Trăiesc într-o casă veche de 250 de ani

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Profesorul cu aer de bad boy, cunoscut pe rețelele de socializare pentru pasiunea sa pentru tatuaje și motoare, e tare timid în fața camerelor de filmat. I se trage de când procurorii anticorupție l-au prins în flagrant cu porcul, paiele, brânza și varza pentru murat.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Groparul care crește singur trei copii

Profesorul acuzat a ocupat postul de inspector școlar până acum un an, când s-a deshis dosarul de corupție.

După ce a recunoscut în fața procurorilor că a poftit la porcul, brânza și varza denunțătorului nu a rămas șomer ci a reușit să obțina un post de profesor de matematică la această școală din Mangalia. 

Mergem la cealălalt sediu al unității de învățământ ca să stăm de vorbă cu conducerea. 

Fosta inspectoare ar mai fi primit mită de 5000 de euro de la un părinte

Acum e vremea să intre în scenă al doilea inspector școlar, către care denunțătorul arată cu degetul că i-ar fi dat mita cerută, și nu ar fi făcut ce trebuie.

"Doamnei Cabrancea i-am dat 200 de euro, o cutie cu brânză și un pește cam la 12 kg, pentru ca soția mea să ia examenul cu minim cinci și să ocupe un post. Însă ea a fost influențată de altă persoană din învățământ și a notat-o pe soția mea cu patru." 

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Au palate de milioane, dar se plâng că sunt săraci

De numele fostei inspectoare s-ar lega un alt dosar în care se vorbește despre o mită de 5000 de euro. Banii i-ar fi primit de la un părinte care își dorea transferul copilului de la o școală obișnuită la celebru colegiu național din oraș.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Doi tineri care s-au întors din străinătate au ales să trăiască la țară

E timpul să ajungem și la inspectoratul școlar – locul în care s-a scris povestea porcului. Avem programare, așa că la birou îl găsim negreșit pe inspectorul școlar general, sub mandatul căruia s-ar fi întâmplat faptele reprobabile.

Cât a fost lăcomie, și cât foame știu numai cei acuzați. Dacă instanța de judecată îi va găsi vinovați, aceștia riscă să-și piardă dreptul de a mai profesa.

De frica acestui lucru, ambii inspectori încearcă să obțină acorduri de recunoaștera vinovăției, în speranța că judecătorul va da sentință mai blândă în cazul lor, iar povestea porcului nu se va încheia cu sfârșitul carierei lor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si