Close sidebar
Close sidebar

Povestea satenilor din Botosani care s-au intors din strainatate si si-au deschis afaceri prospere in satul in care s-au nascut

Saracia i-a alungat din sat, dar primarul a reusit sa-i convinga sa se intoarca. Este povestea mai multor localnici dintr-o comuna din judetul Botosani care, acum, au propriile afaceri.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Doamna Simona  este tare mandra de  pizzeria pe care o are in comuna  Hiliseu Horia. Munceste toata ziua, dar asta nu o sperie. Afacerea a deschis-o in urma cu cateva luni in speranta ca asa nu va mai fi nevoita sa plece din tara iar acum vrea sa se extinda.

"Am deschis cu uniunea, cu proiectul ca am zis ca sa pot face si paine,covrigi placinte..o gama mai mare..sa ma extind, in mai multe domenii".

In proiectul sau a fost ajutata de  primarul  din localitate.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Ioan Butnaru primar: daca vin cu o suma de bani care poate fi cofinantare la un proiect de 100, au 200 000 de euro stam aalturi de el cu consultanta de specialitate, il ducem acolo unde o afacere ca si a lui are succes si chiar avem rezultate.

De sfaturile primarului a ascultat si domnul Florin care, din banii castigati in strainatate, si-a deschis un service auto si, acum, a depus documentatia pentru a primi finantare prin programul start -up.

In alt colt al localitatii a fost deschis un atelier de reconditionare a mobilei.

GHERASIM CONSTANTIN:  am accesat fondurile europene pe rural, ama ales locatia asta pentru ca aici sunt oameni de valoare muncitori, un primar, un vice de nota 10. Pana de Craciun vrem sa utilam si sa-i dam drumul cu utilaje de 30 de mii de euro.
 
Primaria a sprijinit si alti mici afaceristi.Asa

ca, in sat au aparut peste 30 de  firme iar  seful administratiei locale are planuri mari in continuare.

Ioan Butnaru, primar: avem patiserii, service-uri, vom avea si spalatorie auto, o locatei pt organizat fel de feld e evenimente, vrem sa avem in asa fel incat tot ceea ce se consuma in localitatea noastra sa  fie ca de cat produse in comuna noastra.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI