Un pui de elefant se afla în pericol alături de mama sa, care a încercat să-l ucidă. Deși era pe cale să-și piardă viața dacă nu era separat de ea, de atunci Zhuang Zhuang a fost pătruns de o tristețe imensă, care l-a făcut să plângă mai bine de cinci ore.

Povestea uimitoare a puiului de elefant care a plâns cinci ore după ce a fost despărțit de mamă

Când a venit pe lume, puiul de elefant a fost respins imediat de mama sa. Oficialii rezervaţiei au crezut că a fost un accident şi au îndepărtat puiul pentru a-i trata rănile. Însă când l-a reunit pe Zhuang Zhuang cu mama sa, aceasta a încercat din nou să-l omoare. Acela a fost momentul când echipa a decis să-l separe permanent de mama sa.

Povestea uimitoare a puiului de elefant care a plâns cinci ore după ce a fost despărțit de mamă

Deși, echipa de îngrijitori i-a oferit protecție și iubire puiului, Zhuang Zhuang a fost complet distrus de lipsa mamei. „Puiul de elefant era foarte trist şi a plâns mai bine de cinci ore până l-am putut linişti. Nu putea sta despărţit de mama sa, deşi ea a fost cea care a încercat să-l omoare.” a povestit unul dintre îngrijitorii centrului.

Potrivit lui Ian Redmond, consultant Born Foundation în domeniul vieţii sălbatice şi expert în comportamentul elefanţilor: momentul naşterii poate fi o experienţă terifiantă pentru unele femele elefant, deoarece acestea „nu acţionează din instinct.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Povestea uimitoare a puiului de elefant care a plâns cinci ore după ce a fost despărțit de mamă

„În captivitate elefanţii nu pot avea grijă de micuţii lor”, a completat bărbatul pentru BBC News.

Zhuang Zhuang a supravieţuit experienţei teribile prin care a trecut şi a fost adoptat de îngrijitorul care i-a salvat viaţa.

Elefanţii au cea mai lungă perioadă de gestaţie dintre mamiferele care trăiesc pe uscat: 22 de luni. Micuţii vin pe lume cu ochii închişi, astfel încât legătura dintre mamă şi pui nu este doar puternică, dar absolut necesară pentru supravieţuirea lor.

Puii nu sunt îngrijiţi numai de mame, ci şi de celelalte femelele din grup. Se pare că astfel, femelele tinere învaţă de timpuriu să aibă grijă de puii de elefant.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si