Close sidebar
Close sidebar

Premierul a anuntat ca termenul de depunere a formularului 600 a fost prelungit pana la 15 aprilie: "Nimeni nu va fi obligat sa plateasca anticipat"

Termenul de depunere a controversatului formular 600, care a bulversat mii de romani a fost amanat. Sefa executivului a dat asigurari ca nimeni nu va fi obligat sa plateasca anticipat contributii la sanatate si pensii pentru castiguri despre care nu are habar daca ii vor intra sau nu in conturi.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Termenul de depunere a celebrului deja formular 600 a fost prelungit pana la 15 aprilie.

VASILICA VIORICA DANCILA: Ministerul Finantelor trebuie sa identifice o solutie permanenta care sa permita depunerea unui singur formular de catre cei cu activitati independente, iar plata sa se faca o singura data pe an si nu anticipat"

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Decizia executivului nu inlatura insa confuzia si revolta, chiar daca ministrul Finantelor afirma ca, in cele din urma, aceasta obligatie va fi eliminata. Pana acum, de teama amenzilor uriase, peste 28 de mii de romani au depus declaratia la ghiseele fiscului, dar nu toti au si inteles-o pe deplin.

In total, peste 210 mii de romani ar trebui sa depuna declaratia 600. Vorbim despre jurnalisti, artisti, avocati, notari, profesori, fermieri sau orice alta persoana care a castigat anul trecut din activitati independente sau din dividende mai mult de 1900 de lei pe luna.

ANI CRETU:  "Formularul 600 sau cum ii zic eu... "cum sa furi din viitor?" S-au terminat banii si nu mai stim de unde sa furam si furam din ce se presupune ca vor munci unii la anul?" "Noi le platim salariile, noi le platim pensiile"  "Noi le platim si sanatatea, noi le platim

si impozitele. Deci, din banii statului sunt platiti acesti oameni care ne baga mana in buzunar pentru ceea ce se presupune ca vom castiga, dar noi nu stim daca vom castiga"

Una dintre variantele luate in calcul ar fi comasarea formularului 600 cu declaratia 200. Ramane inca neclara si situatia celor care platesc deja contributii ca salariati, dar obtin si venituri din drepturi de autor sau din inchirierea unor imobile.

Fostul ministru de Finante, Ionut Misa, spunea ca aceasta dubla impozitare ar urma sa fie eliminata, dar nu s-a luat nicio decizie concreta pana acum.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI