Asa trecea, ieri, arhiepiscopul printre politisti, ca Moise prin apa! Acum, insa, dupa ce nechibzuitii care l-au protejat de ochii presei pe Teodosie sunt pasibili de pedeapsa, colegii lor in uniforma sunt mai agili ca Sfantul Petru in poarta Raiulu.

Marius NICULESCU, purtator de cuvant IPJ Constanta: ”Sa fie cercetati disciplinar, urmand sa fie luate masurile legale MUSCA printre care amintim mustrarea scrisa, reducerea drepturilor salariale, trecerea pe o functie inferioara si altele”.

Nu e de mirare ca de la Inaltimea Sa viata se vede altfel. Arhiepiscopul Tomisului traieste intr-un adevarat palat, pus la dispozitie de Arhiepiscopie. Numai gratiile impunatoare de la geamuri stau intre Teodosie Tomitanul si privelistea superba asupra Cazinoului. Acolo, s-a retras in tacere prelatul, in vreme ce cavalerii anticoruptie aduna acuzatii neintrerupt.

Acest preot sustine ca a fost dat afara din parohia pe care a ridicat-o alaturi de fiul sau. In spatele uneltirii, ar sta- spune el- arhiepiscopul.

„La el nimeni nu poate sa ramana in post, in functie daca nu dai bani, dar nu o data, in permanenta. I-am dat o data 500 de dolari, dupa care iar i-am mai dat 500 de dolari. Stiu pe cineva care s-a dus la el si voia doar sa-l hirotoneasca. I-a spus ca fara 10.000
de euro nu poatesa-l hirotoneasca”,
spune preotul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

La acuzele destul de grave, se mai adauga si altele. In prim-plan, preotii subordonati lui Teodosie.

„Prin efractie au spart usa si au intrat in biserica si au ocupat cu forta biserica.Cand a intrat femeia de serviciu i-a gasit mancand in tinda bisericii, la altar, mancand si band vin. Sarbatoreau evenimentul”, mai spune acesta.

„Am fost coleg de armata si de facultate cu Inalt Prea Sfintitul Teodosie. Se numea atunci Petrescu Macedon.Un coleg modest, cu inclinatii catre traire, catre calugarie, postitor. Este de nerecunoscut, imi pare rauca spun lucrulacesta. A tras mii de sfori”, mai spune acesta.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului neaga toate aceste grave acuzatii.

„Pentru fiecare acuza este nevoie de dovezi. Argumentul ca se cer bani pentru hirotonie, acesta este un folcor lansat dupa Revolutie. Ca s-ar lua parohiile cu forta, asta chiar e amuzant, casi cum bisericile ar fi in Evul Mediu”, sustine Eugen Tanasescu, purtator de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

Saptamana viitoare, fata bisericeasca se intoarce la politie ca sa semneze pentru controlul judiciar. Intrarea din fata il asteapta!

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si