El a declarat ca in Romania, numarul plangerilor privind conditiile de detentie a crescut cu 108% in 2016 si a recomandat Guvernului sa ia anumite masuri pentru a rezolva aceste probleme, masuri ce contin eliberari conditionate sau gratieri ale anumitor persoane.

"Plangerile la CEDO in cazul Romaniei si Ungariei au crescut foarte mult in ultimul an. Suntem constienti ca nu exista un leac pentru asta pentru ca sunt cazuri care se repeta si care reflecta dificultati sistematice si structurale pentru a gasi o solutie interna.

Trebuie gasita o solutie la nivel national. Eu spun ca e bine sa se faca niste eliberari conditionate sau chiar anumite gratieri. Acolo unde Guvernul are dorinta si vointa, rezultatele se vad rapid", a declarat Guido Ramondi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si