Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Președintele Emiratelor Arabe Unite a murit, la vârsta de 73 de ani. Doliu timp de 40 de zile

Președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, a murit vineri, la vârsta de 73 de ani, a anunțat presa oficială din țara arabă.

Sorin Negru,

A murit Khalifa bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite. 

[Sursa foto: CNN]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Șeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan se afla la conducerea Emiratelor Arabe din anul 2004 și a contribuit la ascensiunea fulgerătoare a țării sale pe scena internațională în ultimele două decenii, prin politicile sale modernizatoare, transmite presa internațională.

Citeste si: Jurnalistă de la Al Jazeera, ucisă în ciocnirile dintre armata israeliană şi palestinieni

„Ministerul Afacerilor Prezidențiale transmite condoleanțe poporului din Emiratele Arabe Unite și din lumea islamică cu privire la moartea șeicului Khalifa bin Zayed Al-Nahyan vineri, 13 mai”, a declarat agenția oficială de știri WAM.

Doliu 40 de zile în Emiratele Arabe Unite

Autoritățile din Emirate au anunțat începând de vineri o perioadă de doliu de 40 de zile și o suspendare de trei zile a lucrărilor în toate ministerele și sectorul

privat, inclusiv steaguri care vor fi arborate în bernă.

Citeste si: Serghei Lavrov: Moscova nu vrea război în Europa

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Șeful statului arab a fost rar văzut în public în ultimii ani, după un accident vascular cerebral din ianuarie 2014, iar țara a fost în mare parte condusă de fratele său vitreg Mohamed bin Zayed Al Nahyan, cunoscut colocvial sub numele de MBZ.

Cine era Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan 

Șeicul Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, născut în ianuarie 1948, era actualul președinte al Emiratelor Arabe Unite și emir de Abu Dhabi, deținând și titlurile de Comandant Suprem al Forțelor Armate și președinte al Consiliului Suprem al  Suprem al Petrolului.

Conform Forbes, se estimează că familia Al Nahyan, deține cumulativ o avere de 150 miliarde dolari.

În timpul domniei sale, șeicul el a fost considerat unul dintre cei mai bogați monarhi din lume. El controla 97,8 miliarde de barili de rezerve de petrol și a fost președintele Autorității pentru Investiții din Abu Dhabi,care administrează active de 875 de miliarde de dolari, cea mai mare sumă administrată de șeful statului unei națiuni din lume.

La 4 ianuarie 2010, cea mai înaltă structură artificială din lume, cunoscută inițial sub numele de Burj Dubai, a fost redenumită Burj Khalifa în onoarea sa, după ce Abu Dhabi a dat Dubaiului 10 miliarde de dolari pentru a ajuta la plata datoriilor.

În 2018, Forbes l-a numit pe Khalifa pe lista celor mai puternici oameni din lume. În ianuarie 2014, Khalifa a suferit un accident vascular cerebral, dar era într-o stare stabilă. După acest accident, el și-a asumat un profil secundar în afacerile de stat, dar și-a păstrat puterile prezidențiale ceremoniale.

Fratele său vitreg Mohamed bin Zayed Al Nahyan s-a ocupat de afacerile publice ale statului și de luarea deciziilor de zi cu zi din Emiratul Abu Dhabi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI