„Trebuie să-i spunem (lui Putin) acum: ar trebui să fii arhitectul paşilor spre pace. Ar trebui să căutăm să rezolvăm acest conflict încurajând o ieşire onorabilă”, a declarat Erdogan în fața jurnaliștilor în avionul care îl aducea de la summitul NATO de la Bruxelles, potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Ankara.

Citeste si: Povestea plină de emoție a unui adolescent ucrainean. El a rămas orfan din cauza războiului: „Am văzut o explozie galbenă”

Președintele Turciei a anunțat că intenționează să discute cu Vladimir Putin și cu Volodimir Zelenski pentru a evalua detaliile reuniunii NATO.

Când ar putea avea loc discuția cu Volodimir Zelenski?

Potrivit presei din Turcia, discuția cu Volodimir Zelenski ar fi programată pentru ziua de vineri. Turcia este de părere că poate fi mediator în neînțelegerile dintre Rusia și Ucraina, deoarece are relații apropiate cu ambele țări.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Citeste si: Una dintre cele mai mari artiste din Rusia a fugit din țară împreună cu soţul ei. Unde se află acum celebra rusoaică

Recep Tayyip Erdogan a mărturisit că reprezentanții de la Moscova și de la Kiev au căzut de acor dasupra a patru puncte de negociere din cele șase. Este vorba despre: renunţarea de către Ucraina la aderarea la NATO, retragerea obstacolelor în calea folosirii limbii ruse, acceptarea unei dezarmări parţiale, garanţii de securitate, dar se pare că cele două părți implicate nu găsesc un numitor comun asupra problemelor de natură teritorială. 

„Însă Ucraina este, desigur, un stat. Iese din discuţie (pentru Kiev) să accepte o dezarmare completă, dar partea ucraineană este pregătită să facă (unele) compromisuri”, a spus președinele turc, menționând că discuțiile sunt dificile în ceea ce privește statutul regiunii separatiste Donbas şi a peninsulei Crimeea. 

Ce părere are Erdogan despre sancțiunile impuse Rusiei?

În ceea ce privește sancțiunile care au fost impuse Rusiei, președintele Erdogan a spus că Turcia „nu poate face nimic” pentru a adăuga presiune ținând cont de dependența energetică de Rusia și de alte legături economice cruciale.

„Nu îmi pot lăsa cetăţenii în frig. Nu pot reduce industria noastră la zero. Trebuie să ne apărăm aceste interese”, a declarat Recep Tayyip Erdogan.

Citeste si: Un general din Ucraina se oferă ca prizonier de război Rusiei. Ce solicită la schimb


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si