Close sidebar
Close sidebar

Prețul cartofului se dublează pe drum. Care este explicația comercianților pentru prețurile piperate

Drumul cartofului de la producator la taraba transforma mancarea saracului intr-o adevarata trufanda. Pretul legumei este de doua ori mai mare in piete, decat la fermieri si va creste in continuare in ritm ametitor, spun unii producatori. Pana de Pasti, e posibil sa cumparam cartofi cu 5 lei kilogramul.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Saci unul peste altul, doldora de cartofi romanesti sunt pregatiti sa ajunga de la producatori catre tarabe. Din marile depozite, mancarea saracului pleaca deja la un pret de 4 ori mai mare decat anul trecut.

Asadar, drumul spre piata face cartoful mai piperat. La taraba nu gasesti mai ieftin de trei lei. La Oradea, cei mai multi cartofi sunt adusi de peste hotare si sunt la fel de scumpi ca cei autohtoni. Si in acest caz, pretul se dubleaza pe drumul spre taraba.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Comerciantii au o explicatie pentru preturile piperate. Din 15, 20 de tone de cartofi pe hectar intr-un an obisnuit, vara trecuta s-au facut doar 10 tone pe hectar.
Tuberculii au mucegait in pamant dupa ploile abundente din luna iulie a anului trecut. Comerciantii au previziuni sumbre pentru primavara. Kilogramul de cartofi ar urma sa ajunga la 5 lei pana de Pasti.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI