Close sidebar
Close sidebar

Preţul petrolului crește din nou. Cu cât se vinde benzina și motorina în România

Preţurile petrolului au crescut luni cu aproape 4 dolari pe baril, după ce țările din organizația OPEC+ au luat în considerare reducerea producţiei cu peste 1 milion de barili pe zi. Cu toate acestea, prețul actual al petrolului este mult sub pragul de 100 de dolari, care fusese depășit în primele luni ale războiului din Ucraina. 

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Decizia OPEC de luni reprezintă cea mai mare reducere a producţiei de către OPEC+ de la începutul pandemiei de Covid-19. 19, transmite Reuters.

Citeste si: Vești bune pentru șoferii români. Benzina și motorina, mai ieftine la pompă

În aceste condiții, prețul ţiţeiului Brent cu livrare în decembrie a crescut cu 3,72 dolari, până la 88,86 dolari pe baril, reprezentând un avans de 4,4%.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a crescut cu 4,14 dolari, sau cu 5,2%, până la 83,63 dolari pe baril.

Care sunt prețurile la benzină și motorină în România

​Guvernul a adoptat joi Ordonanța de urgență prin care a prelungit compensarea cu 50 de bani la litrul de benzină și motorină până la data de 31 decembrie 2022.

„A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe tot lanțul și în felul acesta până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la adoptarea deciziei.

Citeste si: Vești bune pentru șoferi! Guvernul prelungește compensarea prețului la carburanți până la sfârșitul anului

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

La începutul lunii octombrie, cel mai mic preţ pentru un litru de benzină standard este de 6,50 de lei, la Petrom. Cel mai scump litru de benzină este de 7,03 lei.

Litrul de motorină standard costă între 7,89- 8.00 lei per litru. În cazul motorinei premium, prețul poate urca spre 8,5 lei.

PETROM: benzină standard- 6.50-6.57 lei/l, benzină premium- 6.96-7.03 lei/l, motorină standard- 7.89-7.92

lei/l, motorină premium- 8.25-8.28 lei/l

Reducerea de 50 de bani este deja aplicată la preţurile de mai sus. Tarifele carburanţilor variază în funcţie de benzinărie şi de zonă. 

Preţul petrolului crește din nou. Ce se întâmplă cu benzina și motorina din România

De ce crește din nou prețul petrolului

Preţurile petrolului au scăzut timp de patru luni consecutive, începând din iunie, deoarece restricţiile cauzate impuse din cauza Cpvid-19 în China, principalul consumator de energie, au afectat cererea, în timp ce creşterea ratelor dobânzilor şi aprecierea dolarului american au afectat pieţele financiare globale.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, cunoscuţi în mod colectiv ca OPEC+, iau în considerare o reducere a producţiei de peste 1 milion de bpd înainte de reuniunea de miercuri, au declarat surse OPEC+ pentru Reuters.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Această cifră nu include reducerile suplimentare voluntare de către membrii individuali, a adăugat o sursă din OPEC.

Dacă măsura discutată va fi adoptată de OPEC+, va fi a doua reducere lunară consecutivă a producţiei grupului după cea de 100.000 bpd adoptată luna trecută.

”După un an în care a tolerat preţuri extrem de mari, ţinte ratate şi pieţe extrem de strânse, alianţa OPEC+ pare să nu ezite când vine vorba de a acţiona rapid pentru a susţine preţurile, pe fondul deteriorării perspectivelor economice”, a declarat analistul de piaţă al Oanda, Craig Erlam.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI