Close sidebar
Close sidebar

Prețul petrolului înregistrează creșteri record. Efectul se va resimți și mai puternic la pompele de alimentare ale benzinăriilor

Evoluția prețului barilului de petrol prezintă potențiale provocări pentru perioada toamnei și iernii acestui an. Această fluctuație va avea un efect cascador asupra costurilor combustibilului, cu consecințe extinse către sectoarele alimentar și medical.

Alexandra Costea,

Prețul petrolului înregistrează creșteri record. Efectul se va resimți și mai puternic la pompele de alimentare ale benzinăriilor

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Interesul românilor se concentrează pe aflarea prețului unui litru de combustibil la stația de alimentare pentru această iarnă, iar aceștia doresc să fie la curent cu evoluțiile din această sferă.

Citește și: EXCLUSIV- Cinci super-alimente pentru toamna aceasta. Elena Olaru, nutriționist: ”Cele mai gustoase și bogate în nutrienți mere le găsim toamna. Dovleacul- comoara sezonului, strugurii- fructele vedetă”

Prețul final al carburanților la stația de alimentare este influențat de mai mulți factori:

În principal, schimbul valutar are un impact asupra accizelor și taxelor.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Companiile pot influența costurile prin intermediul procesului de rafinare, transport și distribuție, acestea reprezentând singurele aspecte controlabile.

[Sursa foto: istock.com]

Politica moderată de prețuri la stația de alimentare implică menținerea tarifelor la un nivel rezonabil și echitabil pentru consumatori

Aceste variații ale prețului petrolului sunt consecința activităților companiilor de rafinare și distribuție a carburanților, care le monitorizează, însă modificările nu se reflectă imediat în prețul la stația de alimentare.

Acest lucru înseamnă că, în situația în care prețul petrolului crește, nu se va observa imediat o majorare a prețului la pompa de carburant. Același principiu se aplică și în cazul în care prețul petrolului scade.

Citește și: VIDEO- Pensionarii se gândesc deja cu groază la frigul din iarnă

România, Polonia și Bulgaria se numără printre țările cu cele mai accesibile tarife pentru benzina și motorina la stațiile de alimentare.

În cazul în care prețul petrolului va depăși marca de 100 de dolari pe baril, există posibilitatea ca prețurile la pompă să ajungă la nivelul de 8,5 lei sau 9 lei.

Citește și: VIDEO- Revoluția fiscală scumpește traiul. Nota finală, suportată de clienți

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI