Prețul poftelor dulci s-a mărit. Astfel, românii pofticioși trebuie să scoată din buzunar mai mult decât în mod normal pentru a-și cumpăra o amandină sau o pavlova, spre exemplu.
Cât costă un ecler, o amandină, o pavlova sau un tort
În cadrul unei cofetării, un ecler se vinde cu prețuri de minim 10 lei și maxim 13 lei, în funcție de ceea ce conține.
Pentru o amandină va trebui să plătești aproximativ 10 lei, iar pentru o pavlova, pe puțin 17 lei.
Citește și: FOTO- Sofia Vicoveanca, vacanță de poveste în Bali: „Azi ești, mâine nu mai ești”. Cum s-a pozat îndrăgita artistă
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro
Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro
Dacă urmează o aniversare în familie și vrei să cumperi un tort dintr-o cofetărie, trebuie să știi că un kg de tort pornește de la 90 lei și crește până la câteva sute de lei, în funcție de preferințele fiecărui client și de conținutul prăjiturii.
Mâncăm mai scump în restaurante
Nu este o noutate faptul că în restaurante deserturile sunt mai scumpe. Totuși, aici găsim și dulciuri mai sofisticate, care uneori nu se găsesc în orice cofetărie, cum ar fi un cheesecake, lava cake sau tiramisu. De asemenea, și clătitele sunt la mare căutare ca desert în restaurante.
Citește și: Lovitură dură pentru Tzancă Uraganu! Shaormeria sa a fost închisă de către ANPC
Cu toate acestea, restaurantul rămâne oricum cea mai scumpă soluție atunci când avem poftă de ceva dulce.