Close sidebar
Close sidebar

Prețurile petrolului au scăzut, după avertismentul AIE privind impactul răspândirii variantei Delta a coronavirusului asupra cererii

Joi, 12 august 2021, a avut loc o scădere a prețurilor petrolului, , după avertismentul Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) privind impactul răspândirii variantei Delta a coronavirusului asupra redresării cererii de ţiţei la nivel global, transmite Reuters.

Andreea Bolocan,

Prețurile petrolului au scăzut [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cu cât au scăzut prețurile la petrol

Astfel, contractele Futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 13 cenţi, la 71,31 dolari pe baril, inversând creşterea până la un maxim al zilei de 71,90 dolari pe baril.

De asemenea, contractele pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, au coborât cu 16 cenţi, la 69,09 dolari pe baril.

Citeste si: Cum poți economisi carburant. Află care sunt secretele

Raportul lunar al Agenției Internaţionale pentru Energie afirmă că această creştere a cererii de petrol s-a inversat în iulie, iar ritmul acesteia va fi mult mai lent până la sfârşitul acestui an, după ce noul val al epidemiei de coronavirus a determinat ţările şi reintroducă restricţii.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

" Estimarea privind creşterea (cererii n.r.) pentru a doua jumătate a anului 2021 a fost redusă semnificativ, întrucât noile restricţii pentru Covid-19 impuse în mai multe ţări mari consumatoare de petrol, în special în Asia, ar putea să reducă mobilitatea şi utilizarea petrolului", a afirmat AIE.

Livrările de petrol au fost împiedicate de către varianta Delta a coronavirusului [Sursa foto: PixaBay]

Livrările de petrol au fost împiedicate de către varianta Delta

Totodată, agenția precizează că răspândirea imediată a variantei Delta a coronavirusului a stopat livrările de petrol în China, Indonezia și alte regiuni ale Asiei.

"Acum estimăm că cererea a scăzut în iulie, deoarece r ăspândirea rapidă a variantei Delta a Covid-19 a subminat livrările în China, Indonezia şi alte părţi ale Asiei."

Citeste si: Sibiul va inaugura linia verde de transport electric pentru a rezolva problema lipsei locurilor de parcare

Potrivit informațiilor oferite de către AIE, cererea a scăzut luna trecută cu 120.000 de barili pe zi) şi a estimat că creşterea va fi cu jumătate de milion de barili pe zi mai mică în a doua jumătatea anului, faţă de cât estimase luna trecută, observând că unele modificări au fost determinate de revizuirea datelor.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI