Ce-i lipseste chelului? Tichie de margaritar. Asa s-ar descrie proiectul primarului din Harsova, care a obtinut fonduri europene nu pentru strazile orasului, canalizari sau spitale,  ci pentru... o echipa de oina care momentan nu exista.  Cu toate acestea, edilul ne asigura ca cei 800 de mii de euro investiti in proiect sunt... de bun augur.

Despre sportul in sine, insa, primarul n-are multe cunostinte.

Viorel Ionescu, primar Harsova: Oina pentru ca acest sport a intrat intr-un con de umbra si nu trebuie sa uitam ca este sportul national romanesc.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Va spunem, totusi, pe ce se va duce mai exact fabuloasa suma de 800 de mii de euro: pe un autocar nou-nout, care ii va plimba pe jucatorii de oina la competitii si pe renovarea vechiului stadion, unde s-a jucat dintotdeauna numai fotbal.

Vreti sa va spun care este ironia sortii? Ei bine, sportul national, oina,  va renaste pe acest stadion care este lipit de cimitir.

Primarul crede cu tarie ca localnicii lui  vor deveni jucatori ai acestui sport romanesc. Numai ca... oamenii habar n-au ce inseamna oina si cum se joaca.

Orasul Harsova avea, in 2011, la ultimul recensamant doar 10 mii de locuitori. Aici principalul mijloc de transport este in continuare caruta trasa de cal, iar unii oameni traiesc mai rau ca la sate.

Primarul ne asigura ca va investi in viitorul apropiat si in aspectul orasului Harsova.

Pana atunci, va pune in aplicare proiectul cu oina. Speram ca la final, clubul sa aiba si jucatori.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si