Apar declarații cutremurătoare făcute chiar de o parte dintre pasagerii din avionul groazei. Incendiul a izbucnit după ce avionul care aparține Japan Airlines s-a izbit cu un avion al Pazei de Coastă.  

Primele mărturii ale pasagerilor

Potrivit informațiilor, în avionul Pazei de Coastă s-ar fi aflat șase persoane. Inițial cinci dintre acestea au fost date dispărute, iar ulterior li s-au confirmat decesele.

Imaginile apărute au surprins momentul în care avionul de linie a fost cuprins de flăcări și a apărut un fum negru și gros de sub avion la scurt timp după ce a aterizat.

avionul din japonia

Avionul din Japonia, în timpul incendiului

[Sursa foto: Profimedia]

Pasagerii sin avion au fost văzuți cum alunecau pe tobogane gonflabile când flăcările continuau să iasă prin partea din spate a aeronavei.

Citește și: VIDEO- Liderul Opoziției din Coreea de Sud, înjunghiat de un individ care pretindea că vrea autograf

Odată evacuat avionul, echipajele de salvare au intervenit pentru a stinge flăcările, dar aeronava a fost înghițită de foc. A fost nevoie de aproximativ 8 ore pentru a stinge dezastrul.

"Imediat ce am aterizat, s-a auzit un -bang-. Şi am observat un incendiu care se ridica din partea dreaptă", a spus o pasageră de la bord, potrivit postului de televiziune NHK.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am crezut că am aterizat normal. Dar apoi mi-am dat seama că simţeam miros de fum. M-am uitat afară şi deja ardea", a mărturisit pentru NHK o femeie cu un copil mic.

Citește și: VIDEO- 5 morți în urma avionului mistuit de flăcări la Tokyo

"Trebuia să-mi protejez fiica. Ăsta era singurul lucru la care mă gândeam", a completat aceasta.

Cinci persoane din cele şase care erau la bordul avionului Gărzii de Coastă de pe aeroportul Haneda din Tokyo au murit în urma coliziunii cu avionul de pasageri, a transmis poliţia niponă, potrivit postului public de televiziune NHK,  citat de News.ro. 

Avionul Gărzii de Coastă participa la eforturile de ajutorare a victimelor cutremurului din Japonia, transportând provizii către aeroportul Niigata.

avion incendiu japonia

Avionul care a luat foc pe pistă, la scurt timp după stingerea flăcărilor

[Sursa foto: Profimedia]

Avionul de pasageri care a luat foc este un Airbus A350, care plecase de pa aeroportul Chitose cu destinaţia Haneda. Acesta s-ar fi ciocnit la aterizare cu un avion al Gărzii de Coastă japoneze aflat în apropierea pistei.

Citește și: VIDEO- Un avion a luat foc pe pista aeroportului din Tokyo. Cinci persoane au murit

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze, în momentul aterizării era vânt, dar nu au fost emise avize pentru ploi puternice sau tunete în zona din jurul aeroportului.

Aeronava era în flăcări în momentul aterizării. Avionul avea peste 300 de pasageri la bord s-ar fi ciocnit cel mai probabil cu o aeronavă a Gărzii de Coastă, spune televiziunea japoneză, citată de Reuters.

Imaginile transmise de postul local NHK au surprins flăcările care ieșeau de la geamurile avionului și de dedesubtul acestuia.

Citește și: VIDEO- Despărțiri grele în aeroporturi. Românii se întorc înapoi în străinătate

Pista aeroportului a fost cuprinsă de flăcări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si