Ionut Anghel: "Avand si un copil de doua luni, eu pentru el ma lupt. De cand nu l-ati mai tinut in brate? Eu nu pot sa-l ridic in brate. Doar sa-l puna pe mine ca eu nu pot sa-l ridic. Ma lasa fara aer."

Cu fiecare respiratie, durerea ii strange pieptul si face din Ionut, cel altadata in putere, un tanar tintuit la pat.

Lucruri banale sunt pentru el calvar si nu de ieri, de azi: de 5 ani, el lupta sa infranga o boala care nu-i  trece.

Ionut Anghel: "Nu pot sa dorm, tusesc din ce in ce mai mult, tusea e mai apasatoare. Din cauza tusei transpir, fac atacuri de panica."

Sot si tata, Ionut lucra pana sa cada la pat, la primaria din comuna. Cand a aflat ca e bolnav, era la analize, in Austria. Medicii de acolo i-au spus ca sufera de Diskinezie Ciliara Primara- o boala rara agravata de o bacterie. 

Ionut Anghel: "Medicii din Romania nu vor sa-mi dea o recomandare de transplant pentru ca spun ca am aceasta bacterie care mi-am colonizat plamanii. In schimb domnul doctor din Austria mi-a explicat destul de clar ca in momentul in care are loc transplantul bacteria este scoasa cu totul."

Bacteria ar fi luat-o dintr-un spital din Romania, iar ca s-o faca sa dispara, ia zilnic mai multe feluri de pastile. Tratamentul de ordinul zecilor de mii de lei, lunar, nu e insa decontat de stat si il urmeaza dupa posibilitati, cu bani imprumutati. Tocmai lipsa constantei i-a agravat boala.

Lucretia Anghel- mama lui Ionut: "Sunt zile in care nu mi se usuca ochii. E greu pentru ca simtim ca nu suntem ajutati de nicaieri."

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nora Anghel- sotia lui Ionut: "Ce va doriti cel mai mult? Sa traiasca alaturi de copilul nostru Matei, sa fie bine, sa poata sa-l creasca, sa auda cum il striga Tata."

Salvarea lui Ionut ar fi transplantul insa durerea nu i-o aude deocamdata nimeni. In cele mai recente postari pe contul de socializare, incearca sa-i faca si pe altii sa-nteleaga.

"Jurnalul unui om bolnav. Ieri, am avut fericirea de a-l crestina pe micutul nostru. Avand o stare generala de sanatate destul de precara, eu nu am putut lua parte la acest eveniment, care s-a desfasurat intr-un cerc restrans. Am ramas acasa sa-mi fac aerosolii, timp in care m-am simtit ca un peste pe uscat, mai exact, ca ma sufoc."

Ca sa faca transplantul, Ionut are nevoie ca cineva in masura sa-l puna pe o lista de asteptare, in Romania sau in Austria.

Oricum ar fi, banii ii lipsesc. Ionut spune ca are nevoie de 150 000 de euro ca sa traiasca si deocamdata a strans doar 20.

CONT IN LEI
Raiffeisen Bank

Titular: GEORGE ANGHEL
IBAN: RO66 RZBR 0000 0600 0815 6517
Cod Swift: RZBRROBU

Ionut Anghel: "Daca se strang banii si voi face acest transplant, pe restul ii voi dona mai departe urmatorului care are nevoie."

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Interventia de care el are nevoie l-a salvat de curand pe Mugurel. Pana sa ajunga in sala de operatii, ieseanul internat acum la spitalul Sfanta Maria din Capitala, era de ani de zile dependent de tubul de oxigen. In ultimele luni, starea i se agravase atat de tare incat doar un transplant il mai putea salva.

Mugurel Amaritei: "O ora jumate maxim pot sa stau fara oxigen."

Maria Cotofana: "Boala avanseaza. Nu ramane stationara. Intr-un an, doi, trei poate sa nu mai respire deloc."

Din fericire, sansa la viata pe care a asteptat-o atat n-a venit prea tarziu. Dupa 48 de ore de cand medicii i-au pus plamanii sanatosi, barbatul respira singur si chiar mananca.

Maria Cotofana: "Am inteles ca mai au uns alon dupa, o rezerva, ii fac tratamentul ce o sa mai fie nevoie acolo, nu mai are nevoie de aparate si apoi il ridica unde stau eu, la etajul 7, sa faca recuperare."

Mugurel astepta transplantul de 3 ani, timp in care a depus mai multe cereri la clinicile din strainatate. Singura care i-a raspuns a fost AKH din Viena care l-a refuzat.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si