Close sidebar
Close sidebar

Printul Charles a dansat hora mare din Calus, la Muzeul Satului din Bucuresti

Printul Charles a dansat, joi, hora mare din Calus, in fata bisericii din Dragomiresti de la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, unde se afla in vizita de la ora 10.20.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol


Prima oprire a Printului de Wales a fost la casa tatarasca de pe Aleea Minoritatilor din Satul Nou amenajat in muzeu. insotit de directorul muzeului, Paula Popuiu, el s-a oprit la biserica din Dragomiresti, unde Gelu Voicu si Taraful din Teleorman si dansatorii ansamblului Bornasul din Alexandria au interpretat si dansat Calusul. Profitand de moment, printul Charles s-a prins in hora mare a dansului traditional.

El s-a aratat foarte interesat de demonstratia de incondeiere a oualelor facuta de mesteri artizani din Bucovina, a urmarit cum sunt pictate icoane pe lemn si piatra,  iar la casa Chiojda din Buzau a urcat in pridvor, a admirat tesaturile si scoartele expuse, fiind intampinat de reprezentanti ai fundatiei care ii poarta numele.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

La ora transmiterii acestei stiri, vizita printului Charles este in desfasurare. El a mers la biserica Timiseni si s-a oprit pe pajistea Jurilovca din incinta muzeului.

Aceasta este a doua zi a vizitei oficiale intreprinse de printul Charles in Romania.

Miercuri, Printul de Wales al Marii Britanii a depus o coroana de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si a semnat in cartea de onoare. Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, pe Printul Charles, la Palatul Cotroceni, cu Steaua Romaniei.

Vizita in Romania este prima din turneul european pe care mostenitorul Coroanei Britanice l-a inceput miercuri si il va incheia pe 6 aprilie.
Printul Charles se va afla in Romania pana vineri.

Aceasta este cea de-a doua vizita oficiala in Romania a Printului Charles, din 1998 si pana in prezent.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI