Close sidebar
Close sidebar

Producem pantofi din piele de calitate si ii exportam cu preturi de sute de euro, in timp ce romanii se incalta cu produse din cauciuc si plastic

Romania este unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de incaltari din piele din lume. Produsele ajug pe piata din Occident cu preturi de zeci si chiar sute de euro. Asta in timp ce romanii cumpara incaltari de import, din cauciuc si plastic.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Fabricam incaltari de calitate si le exportam la preturi piperate in straintate. Romania se afla pe locul cinci in lume dupa pretul de export al pantofilor produsi local, alaturi de nume mari precum Italia sau Portugalia.
Potrivit Ziarului Financiar, desi pe piata locala se realizeaza unii dintre cei mai scumpi pantofi din lume, romanii, care au un salar mediu lunar mult mai mic decat europenii, de doar 400 de euro,  nu-si permit sa isi cumpere o pereche de pantofi din piele de calitate.

Conform companiei de cercetare WorldFootwear, Romania a importat anul trecut 61 de milioane de perechi de pantofi, dintre care doar 12% din piele, restul de cauciuc, plastic sau din material textil. Aceste informatii arata ca romanii se incalta cu produse ieftine, desi la noi in tara se realizeaza cei mai scumpi pantofi din lume.

"Pe lângă producţia internă, pantofii purtaţi de români sunt realizaţi în alte state din UE şi în China, astfel că principalii cinci parteneri de import sunt responsabili pentru peste 60% din totalul importurilor în volum.

China singură ţine „în spate“ 42% din importurile în volum, urmată de Slovacia (8%), Germania (5%), Italia şi Polonia (fiecare cu 4%). Din China, cel mai mare producător şi exportator mondial de pantofi în volum şi valoare, provin pantofi ieftini, din cauciuc şi material textil. Din ţările UE, mai ales din Italia şi Germania, provin pantofi de piele, la preţuri mari', scrie Ziarul Financiar.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

 

De altfel, de multe ori importurile sunt chiar produse „made in Romania“ exportate iniţial către compania-mamă şi aduse apoi în ţară de parteneri sau de divizia de retail şi distribuţie a aceleiaşi companii.

Un exemplu în acest sens este producătorul german ara Shoes care deţine fabrică în România în judeţul Bihor. Pantofii realizaţi aici pleacă în totalitate la export, respectiv în depozitele companiei mamă, şi se întorc apoi prin retaileri şi parteneri locali.


Afla mai multe detalii aici

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI