Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Producție mare de grâu, profit mic

Avem productie mare de grau, dar profit nu prea! Agricultorii sunt în această perioadă, în plină campanie de recoltare, însă în ciuda producției bogate nu au motive de bucurie. Prețul a scăzut foarte mult, în timp ce costurile de producție au fost mai mari anul acesta. Cu banii luați pentru grâu, fermierii nu reușesc să își acopere nici cheltuielile.

Redactia Stirile Kanal D,

Producție mare de grâu, profit mic

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Combinele au început să treiere de zor lanurile și să recolteze primele tone de grâu din acest an. Producția este mai mare față de anul trecut dar din cauza secetei din toamnă, fermierii vor recolta cu 30% mai puțin față de un an obișnuit.

Citește și: VIDEO- Lipsa precipitațiilor afectează pământul. Secetă, apă cu porția, pământ crăpat și culturi distruse sunt realitatea agriculturii din România

Ion este fermier și are o suprafață de 330 de hectare, pe care trebuie să o recolteze. A cultivat cu 50 de hectare mai mult față de anul trecut, însă producția nu va fi, nici pe departe avantajoasă, anul acesta.

Agricultorul este convins că va ieși în pierdere.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Ion Notingher, fermier: „La această dată, nici cultura de grâu nu ne satisface pe deplin, având în vedere prețurile care se practică la această dată la grâu, niște prețuri sub orice critică, niște prețuri derizorii, undeva între 0,75-0,80. ” 

Agricultorii culeg între 25-30 de hectare de grâu pe zi

În fiecare zi, fermierul recoltează grâu de pe 25-30 de hectare.

Pierderi vor fi, însă, deoarece cheltuielile pentru cultivarea și creșterea grâului au fost mult mai mari anul acesta, iar marea nemulțumire a fermierilor este că prețul oferit pe cereale este mai mic decât în anii precedenți.

Daniel Cașcaval, agricultor: „Combina merge mai mai ușor față de când era mai uscat afară, putem să mergem cu 4-5 km/oră la recoltat, nu putem să mergem mai repede că ca să nu avem pierderi 

România, pe locul 4 în Europa cu cea mai mare cantitate exportată de grâu

Anul trecut, România a avut o recoltă de peste 9 milioane de tone de grâu de pe cele 2 milioane de hectare cultivate cu această cereală. Ne-am clasat pe locul 4 în Uniunea Europeană, iar cea mai mare parte din cantitate a plecat la export.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI