Nu doar că sunt foarte mulți elevi care nu acces la Internet și astfel nu au cum să participe la cursurile online, dar sunt și mulți profesori care nu știu să utilizeze sistemele moderne de predare online.

În contextul în care starea de urgență a fost prelungită, iar deschiderea școlilor a fost anunțată ca probabilă abia în luna iunie, reprezentanții Ministerului Educației vor ca sistemul de predare online să fie legiferat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Inghetarea anului scolar. Ministrul Educatiei, anunt despre ce se intampla cu anul scolar: va fi inghetat?

Monica Anisie a dat de înțeles în declarațiile sale din ultimele zile că modul de predare, cursurile online pentru învățământul preuniversitar vor fi reglementate printr-un act normativ, convenit de către Ministerul Educației cu profesorii, părinții și elevii.

”Este necesar ca din partea Ministerului Educaţiei să se realizeze un act normativ şi pentru acest tip de învăţare – învăţarea online. (…) Vom reglementa în mod clar care sunt parametrii în care trebuie să se desfăşoare şi aceste lecţii online, pentru că este necesară o metodologie în acest sens, un act normativ care să stipuleze ceea ce este un răspuns la întrebările

venite atât din partea părinţilor, cât şi din partea elevilor. După această perioadă de vacanță vom veni și cu reglementări ca toate aspectele pe care le-am identificat în această perioadă de situație de urgență, să găsim răspunsuri la toate întrebările pe care ni le-au pus atat părinții cât și elevii, dar și cadrele didactice și să ajutăm la menținerea acestei legături dintre elevi și profesori”, a declarant Monica Anisie, într-o emisiune tv.

Citeste si: Sesiunea specială a Bacalaureatului se anulează! Anunțul făcut de Monica Anisie

Examenele vor avea subiecte doar din materia parcursă până la începutul semestrului II

Marți, 7 aprilie 2020, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au venit cu noi informații legate de întoarcerea elevilor la școală, dar și despre examenele de la finalul clasei a VIII-a și de la finalul liceului. Ministrul a anunțat, în spațiul public, faptul că elevii din an terminal, clasa a VIII-a și a XII-a, urmează a susține Evaluarea Națională și, respectiv, Examenul Național de Bacalaureat doar din materia care fost parcursă până la începutul semestrului II din anul școlar în curs, în contextul suspendării cursurilor pe o perioadă nedeterminată din cauza COVID-19.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Ministrul Educației, scrisoare către profesori: Nu predați cunoștințe noi elevilor, faceți recapitulări!

Mediile elevilor vor fi încheiate cu doar două note

De asemenea, conform declarațiilor autorităților, se va reduce numărul de note necesare pentru încheierea mediei la două la care se adaugă nota din teză, la materiile unde este cazul.

Subiectele pentru teze vor fi concepute din ce s-a studiat până la 11 martie 2020.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si