Close sidebar
Close sidebar

Proiect de lege propus de UDMR: liber la defrişat păduri, dacă se construiesc în loc pârtii de schi!

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Defrisarea padurilor din Romania e la un pas sa fie permisa. Un proiect de lege propus de UDMR prevede ca arborii pot fi taiati, atata vreme cat pe terenul respectiv se construieste o partie de schi.  Asta in conditiile in care, in tara noastra, s-au investit deja milioane de euro in partii moderne, pe care nu se poate schia decat o saptamana pe an.

Partia de pe dealul Cocos a costat 5,5 milioane de euro si a functionat, sezonul trecut,  numai  5 zile. In zona nu prea cade zapada, partia avand o inaltime de doar 674 de metri.
Chiar si asa, primaria se incapataneaza sa investeasca in continuare bani aici. Aproape 370 de mii de euro au fost alocati recent pentru reparatii, dupa ce alunecarile de teren au distrus baza partiei.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Partia din municipiul Bistrita e un proiect ambitios, sortit insa esecului de la bun inceput.  Initia proiectarea a fost facuta gresit, iar lucrarile au intarziat. In plus,  partia n-a vazut decat zapada artificiala. Si atunci....se intreaba oamenii- ce rost mai au investitiile in aceasta partie?

Alt oras, alta investitie neinspirata. In Piatra Neamt,  partia de pe dealul Cozla e si ea amplasata la o altitudine de doar 650 de metri.

Este orientata mereu catre soare si, evident, zapada se topeste.

Partia de la Piatra-Neamt, care a costat 11,5 milioane de euro, a fost deschisa in februarie 2010.  Fostul primar a facut pentru acest proiect un credit bancar.
Pe langa banii aruncati de pomana, grav este si ca autoritatile sustin taierea padurilor pentru a face partii. UDMR vrea, printr-un proiect de lege recent, ca taierea copacilor sa fie permisa, pentru investitorii ce au in plan constructia de partii. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI