Close sidebar
Close sidebar

Proiect de reabilitare a Colegiului Național "Mihai Eminescu", depus spre finanțare de către Primăria Oradea

Primăria Oradea a inițiat demersurile necesare pentru finanțarea proiectului de reabilitare a Colegiului Național "Mihai Eminescu".

Redactia Stirile Kanal D,

Sala de clasa

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Proiectul, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027 are o valoare totală de 100.485.838,77 lei, din care aproape jumătate reprezintă contribuția Primăriei Oradea. Perioada de execuție a lucrărilor este estimată la 36 de luni.

Obiectivul general al proiectului este orientat spre creșterea eficienței energetice, gestionarea inteligentă a energiei și utilizarea surselor regenerabile în cadrul infrastructurilor școlare. Acesta se aliniază cu Obiectivul Specific RSO 2.1, care vizează promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în clădirile publice, inclusiv cele de patrimoniu.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Proiectul propus urmărește obținerea unor rezultate semnificative, printre care se numără o scădere estimată a consumului anual de energie pentru încălzire cu 87,51%, un procent de 45,39% de energie primară din surse regenerabile după renovare și o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 95,44%.

Ce măsuri de eficientizare energetică se vor lua la reabilitarea Colegiului Național "Mihai Eminescu"

Pentru atingerea obiectivelor propuse, proiectul include măsuri de eficientizare energetică extinse la nivelul anvelopei clădirii și al instalațiilor interioare.

Acestea variază de la sporirea rezistenței termice a pereților exteriori și izolația în interior a zonelor cu grosime redusă a pereților, până la înlocuirea tâmplăriei exterioare și implementarea unui sistem de urmărire și control al nivelului de iluminare.

Proiectul nu se limitează doar la aspectele tehnice, ci și la conservarea și punerea în valoare a elementelor de patrimoniu ale clădirii. Printre măsurile propuse se numără restaurarea fațadelor, revopsirea în culorile originale și repararea șarpantei.

Spațiile interioare vor beneficia de restaurarea elementelor valoroase, cum ar fi treptele din marmură roșie și pardoselile decorative din mozaic.

Proiectul de reabilitare a Colegiului Național "Mihai Eminescu" reprezintă un efort semnificativ al Primăriei Oradea pentru modernizarea și eficientizarea infrastructurii educaționale. Cu o abordare axată pe sustenabilitate și conservarea patrimoniului, acest proiect își propune să ofere un mediu optim pentru educație, aliniat cerințelor actuale și viitoare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI