Close sidebar
Close sidebar

Putini isi mai amintesc de incidentul din 1944 de la Braila. Un tren cu munitie a explodat si a ucis pe loc 350 de oameni. Orasul putea fi sters de pe fata pamantului

Totul s-a petrecut in momentele in care Cel de-a Doilea Razboi Mondial era pe sfarsite, iar aceasta tragedie va ramane intiparita in memoria poporului roman.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Braila a fost la un pas sa nu mai existe pe harta dupa ce, in 28 august 1944, pe fondul retragerii armatei germane, un tren plin cu munitie si provizii a fost atacat de locuitorii cartierului Brailita. In timpul rafuielii, o scanteie a aprins tot praful de pusca si atunci s-a dezlantuit IADUL pe pamant.

350 de oameni si-au pierdut viata, pagubele in infrasctructura au fost uriase, iar un cartier intreg al orasului a fost ras de pe fata pamantului.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Aceasta catastrofa este considerata a doua cea mai cumplita tragedie feroviara dupa cea petrecuta la Ciurea, in judetul Iasi, tragedie in care au murit 1.000 de oameni.

Detalii despre oribilul accident au fost relatate de catre scriitorul brailea Ioan Munteanu in volul "Stradele Brailei", carte publicata in 2009. El a reconstituit momentul pe baza mai multor documente si a declaratiilor martorilor la tragicul incident.

Detalii despre acest incident ai AICI. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI