Raed Arafat spune că ridicarea unor restricții în prezent nu înseamnă „relaxări”, ci doar niște „ajustări” la situația epidemiologică din România, menite să aducă un echilibru inclusiv în plan economic. „Luăm ideea unui val 5 la modul foarte serios”, a spus șeful DSU, joi seara.

Citeste si: Noile restricții de Sărbători, publicate în Monitorul Oficial. Au intrat azi în vigoare, pentru 30 de zile

„E foarte probabil să vedem după Sărbători o oarecare creștere, e foarte posibil acest lucru. Clar că este posibil să avem o creștere. Acuma, cum va fi această creștere, ce va impune această creștere... Dacă vedem că începe o creștere care impune niște măsuri suplimentare, o să se discute la nivelul CNSU, cu Ministerul Sănătății, cu INSP-ul pentru aceste măsuri. Dacă vedem că situația rămâne sub control și creșterea e una lentă, acceptabilă, atunci poate că abordarea e alta”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat a anunțat noile măsuri adoptate de CNSU. Ce relaxări intră în vigoare- VIDEO

Raed Arafat: „Luăm ideea unui val al cincilea la modul foarte serios” 

Potrivit șefului DSU, eventuale restricții nu vor fi luate înainte de a vedea ce vor spune epidemiologii, ce va spune Ministerul Sănătății după ce analizează situația și vede rata de creștere, viteza de creștere, rata de infectare.

"Sunt mai mulți indici la care se uită epidemiologii pentru a putea spune că situația se îndreaptă către ceva mai grav, care necesită măsuri imediate, sau situația este sub control", a explicat Arafat. 

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, explică noul proiect privind certificatul COVID la locul de muncă

Arafat: "Nu putem să spunem că s-a relaxat"

Raed Arafat consideră că măsurile luate acum nu încurajează relaxarea, ci sunt ajustări care să facă o balanță mai bună în perioada aceasta, între aspectele economice și cele sociale. Suntem pe un trend descrescător, spune Arafat, însă "nu putem să spunem că s-a relaxat".  

Citeste si: Lista completă a noilor măsuri de relaxare adoptate de CNSU pentru perioada Sărbătorilor- DOCUMENT

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Noi clar că luăm ideea unui val al cincilea la modul foarte serios și noi spunem tuturor: atenție, oricând putem să avem un val serios ca valul 4 sau valul 3, să revenim la un număr mare de cazuri și la un impact serios pe sistemul sanitar. La acest moment am zis-o, o zicem cu toții, n-am auzit pe cineva să spună că situația e perfectă, este bine, stați liniștiți.

Noi zicem că s-au luat unele măsuri de echilibrare a modului în care vom administra perioada asta de sărbători care vine, lumea are așteptări”, a arătat șeful DSU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si