Close sidebar
Close sidebar

Raed Arafat: „Carantinare totală, în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în considerare”

Raed Arafat a făcut noi declarații. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că nu s-a luat în calcul o carantinare totală.

Georgiana Balaban,

Raed Arafat a făcut noi declarații.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Raed Arafat a afirmat că nu s-a luat în discuţie la acest moment să se facă o carantinare totală, în care toată lumea să stea acasă şi să fie închisă economia.

Citeste si: Raed Arafat spune că valul 4 al pandemiei ar putea dura până la finalul lunii noiembrie

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă România va intra în carantină, Arafat a răspuns: „Nu este un scenariu care s-a luat în acest moment în discuţie. Am luat măsurile pe care le avem acum, care sunt destul de serioase dacă se aplică şi vedem că totuşi am ajuns la un platou, să vedem dacă ţine şi dacă începe să coboare şi care este situaţia, dar carantinare totală în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în discuţie, adică nu s-a luat în considerare să se facă la acest moment”.

Citeste si: Raed Arafat: "Suntem într-o situație de dezastru" (VIDEO)

Ce a anunțat Raed Arafat

Șeful DSU a menționat că dacă au fost stabilite nişte reguli, atunci ele trebuie respectate de toată lumea.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Raed Arafat a declarat că medicii care dezinformează populația în privința vaccinării vor fi demiși: „Se vor lua măsuri dure”

„Vedem că creşterea este încetinită, este oprită, avem platoul, să vedem ce înseamnă, dacă va fi scădere, dacă va rămâne un platou pentru o perioadă mai lungă la 12, 13, 14 mii de cazuri pentru că impactul acestor cazuri este destul de serios pe terapie intensivă, dar totul

depinde de respectarea regulilor. Ieri, când un anumit lanţ de magazine a ieşit cu anunţul că toată lumea intră la noi nediscriminatoriu, imediat s-a luat act de acest anunţ şi chiar s-a trimis şi control şi tot ca să înţeleagă toată lumea că nu ne jucăm. Dacă s-a stabilit o regulă, să respectăm regula respectivă. Regulile nu sunt făcute pentru toţi, dar sunt reguli necesare temporar pentru a trece prin situaţia în care suntem.
(…) Nu vom limita numărul cazurilor la zero, nicio ţară nu a reuşit, dar s-a reuşit reducerea impactului pe sectorul sanitar şi reducerea gravităţii la cei care se infectează, dacă sunt vaccinaţi ceea ce înseamnă că pot convieţui cu acest virus dacă nu apar alte tulpini care să reziste la vaccin”
, a mai afirmat Arafat.

Șeful DSU- Raed Arafat.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, vineri, că, în urma discuţiilor cu cei afectaţi de pandemia de COVID-19, s-ar impune o carantină la nivel naţional, dar una care trebuie să ţină cont de realităţi şi nu care să îngrozească lumea. Rafila a precizat că ar fi necesară o reducere a activităţilor sprijinită de populaţie.

Citeste si: Raed Arafat și industria ospitalității, în război din cauza noilor restricții: „Industria HoReCa trebuie să înţeleagă”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI