Close sidebar
Close sidebar

Raed Arafat, despre cazurile de coronaivurs: Este posibil ca situația să scape de sub control

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că România se află pe un trend descendent, iar situația poate scăpa de sub control în România.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate și totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomerațîi, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situația. Dacă nu, este posibil că situația să scape de sub control.(...)

Să nu expunem alte persoane la risc! Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca și cum cel autizolat este în pușcărie. Încercăm să protejăm comunitatea și chiar pe persoana respectivă. Să respecte mai departe regulile de izolare din simț civic, dacă se poate, și să lase la o aprte toate aceste dispute pe linie politică.

Aici vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-și piardă viață, să ajungă la terapie intensivă și să nu iasă de acolo", a declarat Raed Arafat.

Creștere semnificativă în România

În ultima săptămână s-a înregistrat o creștere majoră a noilor cazuri de coronavirus pe teritoriul României. Vineri au fost înregistrate alte 420 de noi cazuri, după ce cu o zi în urmă au fost anunțate alte 460 de noi cazuri.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Orban: Dacă astăzi ar trebui să iau decizia pentru mâine, aş propune și aș decide prelungirea stării de alertă

Citeste si: Ferma de sparanghel din Austria, unde lucrează mai mulţi români, a fost închisă

Citeste si: Reguli noi pentru cetățenii care vin în România. Cine trebuie să stea în carantină sau izolare

Potrivit deciziei CCR, autoritățile nu mai au puterea de a izola la domiciuliu sau de a introduce în carantină instituționalizată persoanele suspecte sau confirmate cu coronavirus.

„Motivarea Curţii Constituţionale spune că ordinul de ministru nu are greutatea unui proiect de lege care ar trebui să definească carantina, boala transmisibilă, izolarea, internarea.

Atunci s-a creat un grup de lucru de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei, care vor pune în concordanţă tocmai cerinţele Curţii Constituţionale. Motivarea era de lipsă de claritate şi predictibilitate sau previzibilitate. Medicina este un domeniu în care poţi prevedea într-o anumită măsură- noi obişnuim să spunem că nu există boli, există bolnavi.
Particularitatea fiecărui caz, identitatea, comorbiditatea sunt cele care te fac să ai o predictibilitate redusă. Te adaptezi la simptomatologie, la stadiul bolii, la potenţialul critic al acestei boli şi acţionezi în consecinţă. Ne-am asumat şi vom reveni cu punerea în acord a unui proiect cu cele cerute de către Curtea Constituţională", a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI