Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Interne acuza ca prin publicitatea agresiva se creeaza noi dependenti, inclusiv copii, a caror sanatate ar putea fi in pericol. Urmariti un material filmat cu camera ascunsa.

"Scrie clar: incearca gratuit! Toti stalpii sunt ocupati cu asta si asta este o parte dintr-o promovare extrem, de agresiva.

Nu stim inca daca exista concentratii mai putin nocive pentru un fumator care fumeaza o tigara clasica."

Iar astfel de dispozitive ale mortii, cum le-a denumit Raed Arafat, n-ar fi decat lupul imbracat in blana de oaie al industriei tutunului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Cat costa dispozitivul? Pretul este de 200 de lei, impreuna cu 5 pachete."

Tocmai promovarea agresiva i-a atras atentia Secretarului de Stat in Ministerul Afacerilor de Interne. El cere ca autoritatile sa constientizeze pericolul si sa intervina.

Raed Arafat: "Promovarea lor trebuie sa fie supusa acelorasi reguli de promovare a tigarilor obisnuite si care este interzisa."

Grav e ca aceste dispozitive creeaza noi dependenti, inclusiv din randul copiilor, avertizeaza Raed Arafat!

Raed Arafat: "In scoli sunt copii care fumeaza aceste produse cu aceste aparate care pentru un copil e un lucru sa se laude cu el, e un aparat scump,dar de fapt el intra intr-un grup de dependenti."

In mall-uri, magazine, la colt de strada, astfel de dispozitive se vand ca painea calda. Sunt legale si reprezentantii le lauda ca fiind o alternativa mai sanatoasa a fumatului clasic. In plus, nu emana miros de fum, asa ca nici nu deranjeaza nefumatorii, in spatiile publice. 

"E mai putin nociv, pentru ca-i lipsesc gudronul, ala e cel mai nociv ca se asaza pe plamani, si monoxidul de gudron. Din punctul asta de vedere e mai putin nociv."

Raed Arafat: "Avem o promovare foarte agresiva care nu zice tot adevarul despre produs si-l prezinta ca o solutie care schimba totul, ca totul acum este perfect. Normal ca ea va recruta noi fumatori."

Desi considerate de multi la fel de daunatoare precum tigarile clasice, inca nu exista studii pe termen lung care sa ateste daca sistemele de vaporizare ori cele prin incalzire afecteaza grav sanatatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si