„Indiferent de decizia Curții, pe care nu o comentez, nu e domeniul meu, suntem în mijlocul unei bătălii, unui razboi chiar. Avem o problemă foarte serioasă: anumite unelte ale acestui război le pierdem. Asta înseamnă că trebuie să găsim alte modalități. Singura modalitate este să îi convingem pe cetățeni, să apelăm la conștiința lor. O categorie de oameni pot să spună mâine gata, fac ce vreau. Oamenii care au respectat regula până acum sperăm să respecte în continuare.

În țară încă nu s-a terminat lupta, nu putem să spunem că suntem bine”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului în legătură sancţiunile aplicate în timpul stării de urgenţă

„Războiul ar putea fi pierdut”

Acesta a adăugat că nicio persoană din sistemul medical nu este optimistă, subliniind că va exista un al doilea val de îmbolnăviri în România.

„Dacă noi pierdem aceste unelte, războiul ar putea fi pierdut. Să nu uităm că valul doi va veni. Va veni gripa sezonieră și lângă ea Covidul. Noi trebuie să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problema. Nu poți fi optimist. Poți fi optimist ca om simplu. Eu nu pot să fiu optimist. Nu poate nicio persoană responsabilă pe domeniul sănătății publice să fie optimistă. Trebuie să fim rezervați, să ne gândim foarte serios că lucrurile pot să meargă și spre rău.

Războiul se duce şi după război se spune asta, asta şi asta trebuie să le schimbăm pe viitor. Dar în mijlocul războiului noi schimbăm regulile. Poate unele lucruri nu sunt ok, trebuie clarificate”, a mai adăugat acesta.

Amenzile date în perioada stării de urgență, neconstituționale

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului cu privire la OUG 34/2020, prin care a fost majorat cuantumul sancţiunilor aplicate în timpul stării de urgenţă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Orban, după decizia CCR care afectează inclusiv amenzile aplicate în perioada stării de urgenţă: „Mă şochează.”

Judecătorii constituţionali au constatat că actul normativ este neconstituţional în ansamblul său.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu mai multe articole din OUG privind instituirea stării de urgenţă, argumentând că unele dintre acestea ”permit preşedintelui României să legifereze în domenii pentru care Legea fundamentală cere intervenţia legiuitorului primar sau a celui delegat”. 

”Dacă legiuitorul constituant ar fi considerat că prin decret, ca act administrativ normativ, Preşedintele poate legifera în perioada stării de urgenţă sau de asediu, ar fi prevăzut în mod expres un tip de delegare legislativă, aşa cum a reglementat-o în cazul celeilalte autorităţi executive”,  argumenta Avocatul Poporului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si