Arafat îi atenționează pe români  în privința mutației Omicron. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că noua mutație „va ajunge peste tot". Arafat a făcut noi declarații în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Victoria.

Conform oficialului, noua variantă de coronavirus se va răspândi peste tot. De asemenea, specialiştii au precizat că această mutație este cu mult mai contagioasă decât tulpina Delta.

Citeste si: Arafat a anunțat cum își vor petrece românii sărbătorile de iarnă: „Speranţa este ca oamenii să petreacă cât mai aproape de normal”

Ce a anunțat Raed Arafat?

Până în prezent, mai multe țări europene au anunțat primele cazuri de infectări cu Omicron. Nu va mai dura mult până ce noua tulpină va ajunge și în România.

Citeste si: Raed Arafat a discutat despre testele pe bază de salivă: „Nu contractăm toată cantitatea necesară care a fost discutată, pentru că vrem să vedem utilizarea lor şi consumul lor”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav. Deci, astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni", a

declarat Raed Arafat.

raed arafat tulpina omicron

Raed Arafat a făcut noi declarații.

[Sursa foto: Facebook]

Arafat a discutat și despre o eventuală închidere a granițelor. El a precizat că această măsură nu este luată în calcul la nivelul Uniunii Europene.

Citeste si: Raed Arafat: „Certificatul verde este un mecanism prin care se face o limitare a răspândirii bolii, chiar dacă pentru unele persoane efectele acestuia nu sunt unele plăcute”

„Noi, la acest moment, aplicăm regulile pe care se aplică la nivel european. La acest moment nu se discută în Europa de închidere de granițe, dar se discută de limitare de acces pentru cetățenii din țările respective și persoanele care se repatriază să intre printr-un mecanism mai strict de carantinare", a spus şeful DSU.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Secretarul de stat a mărturisit că vaccinul rămâne în continuare soluţia în lupta cu virusul, până când se va ști dacă noua tulpină este imună la serurile dezvoltate până acum.

Citeste si: Raed Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei! Alexandru Rafila vrea să-i taie din atribuții: „Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si