In articol:
- Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC în magazine
- Raioane de panificație, închise pe o perioadă de maxim 6 luni
- Nereguli grave în magazine: muște la raft, tăvi ruginite, fructe și legume stricate
Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC în magazine
Printre neregulile constatate de inspectorii ANPC în supermarketurile din Ploiești: produse cu termenul limită de consum depăşite, murdărie şi muşte în spaţiile de producere a pâinii şi a produselor
Potrivit News.ro, au fost controlate 7 magazine aparţinând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL şi Carrefour Romania SA la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale şi cărora li s-au aplicat 12 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 180.000
Citeste si: VIDEO| Prețurile alimentelor ating recorduri absolute de la o lună la alta
Raioane de panificație, închise pe o perioadă de maxim 6 luni
Măsuri complementare decise de Protecția consumatorilor au presupus:
- oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare in valoare de peste 10.000 lei.
- oprire temporară de la comercializare a 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000
- 5 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie
- 2 propuneri de închidere a anumitor raioane (panificaţie, preparate din carne şi produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni.
Citeste si: Un bătrân din Ploieşti şi-a dat foc, după ce a aflat că soţia sa are cancer
Controalele întrerpinse de echipele de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov şi Prahova au fost coordonate de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă şi de directorul general ANPC, Paul Anghel.
Nereguli grave în magazine: muște la raft, tăvi ruginite, fructe și legume stricate
Neregulile constatate de comisari au fost:
- legume şi fructe depreciate calitativ sau nesortate;
- comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită;
- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro;
- nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte;
- tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu era curăţat corespunzător;
- prezenţa, sub tăvile unora dintre vitrine, a unui lichid de scurgere cauzat de funcţionarea defectuoasă a agregatului frigorific;
- în spațiile de producţie a pâinii si a produselor de panificatie, precum şi în laboratorul de cofetărie a fost constatată prezenţa mustelor;
- sistemul de ventilaţie era necurăţat, prezentând masive depuneri de praf şi grăsime;
- utilizarea unor rasteluri şi a unor tăvi ruginite şi deteriorate.