Raluca Turcan, Ministrul Culturii, a declarat că România și-a creat o imagine deplorabilă vis a vis de de marile companii de producție cinematografică, deoarece nu și-a respectat promisiunile făcute.

Locuri din România promovate cu ajutorul serialului Wednesday

Un exemplu recent în acest sens este serialul Wednesday, care nu-și va mai continua filmările în România.

Ministrul Culturii a mai spus că legea cinematografiei a avut ca și scop tocmai atragerea coproducțiilor străine pentru a face investiții în țara noastră.

După cinci ani în care acest proiect a fost amânat, acum statul nu-și respectă angajamentele, iar pentru asta are de plătit niște penalități foarte mari care au crescut la 2,7 milioane de lei.

”Oamenii au fost ademeniți să vină să investească în România, că statul le va returna o parte din investiții într-o formă de ajutor de stat, cum funcționează în toate celelalte țări europene, cu excepția Belarusului. Deci România era ultima țară care nu aplica această schemă de stat. Prin acest oficiu și această schemă de cash rebate vom susține, impulsiona, atrage coproducțiile mari străine care să vină în parteneriat cu profesioniști și firme din Români, astfel încât producțiile mari cinematografice să se poată desfășura în România, cum a fost, de exemplu, serialul «Wednesday», care a fost filmat în România și a plecat, pentru că au fost păcăliți că vor primi acest ajutor de stat și după care statul le-a spus «ne pare rău»”,

a declarat Raluca Turcan pentru Botosaneanul.

Raluca Turcan - Ministrul Culturii

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: Natașa Raab a murit cu o mare durere în suflet. Actorul Florin Zamfirescu, prietenul său bun, face mărturisiri emoționante: "A făcut tot ce se poate să-l salveze și a suferit atât de tare că s-a îmbolnăvit de Parkinson"

Printre locațiile din primul sezon s-au numărat: Castelul Cantacuzino din Bușteni, Casa Monteoru din București, Bazinul de înot Dinamo, Gara Regală din Sinaia, Conacul Olga Greceanu, Universitatea Politehnica din București, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, București și Lacul Brănești.

Tim Burton alături de Christina Ricci și Jenna Ortega.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Celebrul magician David Copperfield vrea sa facă luna să dispară în cel mai ambițios proiect de iluzionism, la care a muncit 30 de ani

În iulie 2023, serialul Wednesday a fost nominalizat la 12 premii Primetime Emmy, inclusiv ca și serial de comedie remarcabil cu niște costume pe măsură.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si