Indicele ROBOR, cel care influenteaza costul creditelor in lei, s-a majorat fata de nivelul minim din toamna. Totodata, specialistii estimeaza ca dobanzile vor continua sa creasca si le recomanda celor care vor sa faca imprumuturi sa aleaga credite cu dobanzi fixe.

Cresterea ratelor vine dupa ce indicele ROBOR la trei luni a ajuns la 0,9%, fata de minimul istoric de 0,7% din octombrie 2016.Cu toate acestea, indicele ROBOR e departe de maximul istoric de 15%, inregistrat acum opt ani, asa ca imprumuturile Prima Casa raman cele mai ieftine.

Avantajul major este avansul de doar 5%, iar costurile – dobanda este foarte buna, cu marja la dobanda peste ROBOR la 3 luni de maxim 2%, deci practic si bancile la randul lor ar putea sa vina cu o diferentiere pana in aceasta marja”, a declarat specialistul financiar Irina Chitu, conform Digi 24.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: De ce a atacat Israelul cu forțe terestre Libanul. Premierul Benjamin Netanyahu: ”Trăim momente de răscruce”- wowbiz.ro

Bancile au variante si pentru cei care vor sa se puna la adapost de fluctutiile dobanzilor.

„Este necesar ca cei care se orienteaza catre un program de creditare ipotecara sa ia in considerare variantele de dobanda fixa, acesta este un element foarte important – cu o oferta de dobanda fixa poti preveni fluctuatiile de pret”, purtatorul de cuvant al unei banci, Ionut Stanimir.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si