Potrivit unui comunicat emis de DNA, Vanghelie e urmarit penal pentru doua infractiuni de abuz in serviciu, nestiindu-se daca acesta a beneficiat de foloase necuvenite, fapte comise in perioada in care era primar. DNA arata ca pe 14 mai 2008, a incheiat cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, doua contracte de salubrizare stradala (ambele in valoare de 6.461.361.48 lei ce priveau in total 147 de strazi).

 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 

Cele doua contracte ar fi fost incheiate pe o perioada de trei luni cu posibilitatea de prelungire prin acte aditionale, daca presupusa situatie de urgenta invocata de Primaria Sectorului 5, nu ar fi incetat. Potrivit legislatiei achizitiilor publice, in vederea atribuirii acestor contracte, selectarea procedurii de negociere fara publicarea unui anunt de participare impunea intocmirea unei note justificative in care sa se motiveze aceasta alegere, precizeaza DNA.

 

Ca urmare a acestor actiuni, Primaria Sectorului 5 a fost prejudiciata cu 2.000. 194. 41 lei, suma ce constitutie totodata si un folos necuvenit pentru cele doua societati, beneficiare ale contractului de salubritate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si